Memur Sen genişletilmiş il divan toplantısı Niğde Öğretmenevinde yapıldı. Memur Sen’e bağlı sendikaların şube yönetim kurulu üyelerinin katıldığı il divan toplantısında konuşan il başkanı Hasan ORHAN: MEMUR SEN olarak bugünün dünden, yarınında bugünden daha iyi olmasının mücadelesini veriyoruz.

        Belli bir iz üzerine, yön kaygısına düşmeden yürüyoruz. Yoldaki engelleri ortadan kaldıran, yolumuzu açan, yönümüzü tayin eden öncüler var.20.yüzyılın Mevlanaları, Yunusları, Hacı Bektaşları, Ahi Evranları var. Nasıl buhranlı dönemde Ahi Evran’ın kurduğu Ahilik Teşkilatı toplumu ayakta tutmuş, toplumun nefes almasını sağlamışsa, bugünde Memur Sen yeniden dirilişe giden süreçte aydınlık yarınların inşası için çağın Ahilik Teşkilatı vazifesini üstlenmektedir. Bugün bu toplumun ayakta durmasının en diri mücadelesini Memur Sen vermektedir.

   Memur Sen olarak, bu ülkenin korku tünelinden çıkmasına önemli katkılar sağladık. Bu ülkede ne kadar yasak ve dayatma varsa, kaldırılmasında ya terimiz ya imzamız var.

      Türkiye’nin en büyük emek örgütü olan Memur Sen Bir Milyon üyeye doğru yol alıyor. Ağustos ayında yaptığımız, toplamda 213 kazanımımız olan toplu sözleşme, kamu görevlilerini memnun ederken, bazı sendikalar kaybetmenin verdiği acıyla, yalanlarla toplu sözleşmeyi karalamanın; biri de kamu görevlileri rahatça Cuma namazına gidecek diye kendini paralamanın derdindeler.

      Niğde’de 11 iş kolumuzda 6000 üyeye ulaştık. Bizim için en büyük olmak;millete,ümmete,insanlığa hizmette önde olmaktır. Memur Sen için en büyük olmak; insana, emeğe, özgürlüğe dair çabalarda öncü olmaktır.



Editör: TE Bilişim