Alman Mele Şehri Belediye Başkanından Vali Barut’a ziyaret.
 
Almanya’nın Melle Şehri ile Niğde arasındaki dostluğun devamı için Niğde’ye gelen Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti. Ziyarette Alman Melle Şehri Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger, Belediye Başkan Yardımcısı Gottfried Müler, Kardeş Şehirler Belediye Sekreteri Nils Oberschelp, Melle Meclis Üyeleri Wilhelm Hunting, Johannes Marahrens, Mrs. Christina Tiemann, DTAK Melle Üyesi Yılmaz Kılıç ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bulundu.
 
Bize zaman ayırdığınız ve bizi kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyoruz diyerek sözlerine başlayan Alman Melle Şehri Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger konuşmasının devamında; “Melle ile Niğde’nin dostluğunun devam etmesi için resmi şahsiyetlerin birbirini tanıması gerekiyor. Tanışmanın Türk ve Alman Derneklerinde çok büyük önemi vardır. Ben şahsen bu derneklerimizi dostluğumuzun devamı için destekliyorum. Niğde’ye her geldiğimizde gözle görülür değişiklikleri tespit ediyoruz.  Biliyoruz ki kardeş şehrimiz ilerliyor, genişliyor bunu görmek bizi mutlu ediyor. Ayrıca Niğde nüfus bakımından da büyüyor. Biz Melle olarak bu kadar büyümeyi hayal dahi edemiyoruz.
 
Ben Niğde’ye daha önce 2004 ve 2007 de geldim, şimdi yine Niğde’deyiz. Her geldiğimde daha iyi ve güzel bir Niğde görüyorum. Sabah kalktığımızda Sanayi Bölgesinde Ditaş ve buna benzer sanayi kuruluşlarını gezdik. Sanayi kuruluşlarının çalışmasıyla, düzeniyle büyük değişiklikler olduğunu gördük. Daha sonra Melle Parkına geçtik orda da olumlu anlamda çok büyük değişiklikler olmuş. Kaleyi daha önceki geldiklerimizde gezememiştik, Niğde Kaleden muhteşem gözüküyor, orayı da gezdik. Daha sonra Perşembe Pazarınızı gezdik oda çok güzeldi” diye konuştu.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine hoş geldiniz diye başlayan Vali Barut’da; “Önümüzde bir plan olursa hedefe ulaşmak daha kolay olur. Gerek İl Merkezi ile gerekse İlçelerimiz, Beldelerimiz ve Köylerimizin özellikle altyapı problemlerini çözmektir. Altyapı problemleri çözüldükten sonra üst yapı daha kolay olur. Dolayısıyla önemli problemlere gerek Belediye, gerekse Valilik olarak İl Özel İdaresi aracılığı ile sorunlara neşter vurduk, vuruyoruz. Halkın huzuru, refahı ve mutluluğu için ne gerekirse yapıyoruz, yapacağız” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim