Melendiz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hizmet binasının açılışı önceki gün saat 16.00’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Hizmet binasının açılış kurdelesini Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Dernek Başkanı Sebahattin Altındağ birlikte kestiler.

 

Kurdele kesildikten sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın söylendi. Dernek Başkanı Sabahattin Altındağ, sosyal, kültürel faaliyetleri ile Çiftlik için jeopolitik önem taşıyan Melendiz Çalıştayı ve sonuçları konusunda bilgi verdi.

 

Melendiz için geniş bir arşiv çalışması yaptıklarını değinen Altındağ, Niğde Kent Merkezinde yaklaşık 40 Bin civarında Çiftlikli bulunduğunu, çalışmalarının bu kişileri bir arada tutabilmek için olduğuna dikkati çekti.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise, örgütlü olmanın önemine işaret ederek Niğde’nin göç alan bir şehir olduğunu, bu tür dernekleşmelerin şehir yaşamına katkı sunacağını söyledi.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, konuşmasında Başkan Altındağ ve yönetiminin çalışmalarını desteklediklerini, derneğin binasının geçmişte babasına ait olduğunu, daha sonra Milli Gençlik Vakfı’na bağışladığını, Vakfın kapanmasından sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğüne kaldığını ve oradan da Melendiz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine kiraladığını ve bu çatı altında hayırlı işler yapılacağını vurguladı.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konuşmasından sonra Melendiz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sebahattin Altındağ’a Niğde figürlerinden oluşan Niğde Tablosunu derneğe armağan etti. Dernek binasının açılışında Dernek yararına gerçekleştirilen yardım kampanyasında Derneğe yaklaşık 20 Bin lira bağış ve yardım toplandı.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Çiftlik İlçesi’nin sorunlarını muhalefet partisi duyarlılığı içinde TBMM’ye taşıdıklarını, Çiftlik-Niğde yolunun takipçileri olduğunu, patates başta olmak üzere iktisadi yönden ilçe ekonomisinin canlanması için her mecrada mücadele ettiklerini aktardı.

 

Kiğılı Camii yanında açılan Dernek binası törenine CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, CHP İl Başkanı Ünal Baykan, MHP İl Başkan Yardımcısı Alper Aslan, NESOB Başkanı Fahri Eker, Çiftlik Belediye Başkanı Yusuf Öcal ile birlikte çok sayıda belde Belediye Başkanı, Oda Başkanı ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 










Editör: TE Bilişim