2021 yılı içerisinde Niğde’de bir ilke imza atarak oda üyelerine kimlik kartı çıkardıklarını söyleyen Başkan Mustafa Yıldırım, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ‘‘ Daha öncede yapılmış olabilir ama Niğde’de biz bir ilke imza atarak üyelerimize kimlik kartı yaptırdık. Bunu yaptırmamızdaki amaç ise üyelerimize değer katabilmek. Yapacağımız bir toplu anlaşmada bu mazotta olur, alışveriş mağazalarında gibi bu tür alanlarda ayrıcalıkları olması için bu kartları yaptırdık.’’ Dedi.

Fahiş Bilet Fiyatına Sıkı Denetim Fahiş Bilet Fiyatına Sıkı Denetim

KERESTECİLER SİTESİNDEKİ AYDINLATMA SORUNU GİDERİLDİ

İlhanlı mahallesindeki keresteciler sitesinde aydınlatma eksikliğini çalışmalar sonucu oda olarak çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Yıldırım, ‘‘2021 yılında çok çalışmalar yaptık. Öncelikle sizlere daha önemli olanları anlatmak istiyorum. İlhanlı mahallesinde bulunan Keresteciler sitemizde bir çalışmamız oldu. Bu sitemizde aydınlatmalarımız yoktu. Odamız olarak buradaki esnafımızla görüştüğümüzde bizlere aydınlatmada sıkıntı çektiklerini dile getirdiler. Bizlerde esnaf arkadaşlarımızın bu sıkıntısını yaptığımız çalışmalar sonucunda çözüme kavuşturarak aydınlatma eksikliklerini giderdik. Aydınlatmaları yaptırdıktan sonra ise esnaf arkadaşlarımızdan büyük taktir topladık.’’ Diye konuştu.
HEDEFİMİZ ÇIRAK VE KALFALARA SANATIMIZI SEVDİRMEK
Sektörde çalışan çırak ve kalfalara sanatlarını sevdirmenin öncelikleri olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, ‘‘Ahilik haftasında da bildiğiniz üzere yılın kalfa ve çırağı odamızdan çıktı. Ben buradan bu çırak ve kalfalarımızı tebrik ediyor gözlerinde öpüyorum. Ayrıca bu çırak ve kalfamıza da benim ayrı bir hediyem olacaktır. mobilya ve marangozluk sektöründe sanatımızı sevdirebilmek.
9 ile 13 Ekim’de İstanbul’da yapılacak fuar içinde Niğde’de bizde katılacağız. Fuarda esnaflarımıza gelişen teknoloji ile alanda kullandığımız makinelerin daha gelişmişlerini görebilmek için bu fuara katılacağız. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılan fuarlara katılamadık ama bu fuara kesin katılım sağlamayı düşünüyoruz. Türkiye geneli fuarcılıkta destek verilmeyeceği söyledi. Fakat biz çaba göstererek üyelerimiz bu fuara götüreceğiz, elimizden ne gerekiyorsa yapacağız.’’ Dedi.
ODA SEÇİMİNE TEKRAR ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI
Niğde Marangozcular, Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, şubat ayında yapılacak olan oda seçiminde aday olacağını söyleyerek, ‘‘Şubat ayında yapılacak seçimde de tekrardan aday olacağımızı da üyelerimize buradan duyurarak desteklerini bekliyorum. Tüm esnafımıza hayırlı işler bol kazançlar diliyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim