Niğde Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği mahalle iftarları programı Perşembe Pazarı’nda kurulan iftar sofrasıyla devam ediyor.
On bir ayın sultanı Ramazan ayında, Niğde Belediyesi’nin Ramazan’ın maneviyatını vatandaşların daha iyi yaşaması amacıyla düzenlenen mahalle iftarları yoğun katılımla devam ediyor. Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, ‘Mahalle İftarları’ programı kapsamında Perşembe Pazarı’nda açılan iftar sofrasına 7’den 70’e 5 binden fazla mahalle sakini katıldı.
İftar öncesinde dua ve ilahiler okunurken, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan da vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Özkan kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen çocukları da kırmadı.
Perşembe Pazarı’na kurulan iftar sofrasına Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti Milletvekili adayları Sedat Çağlar, Selim Gültekin, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç ve binlerce mahalle sakini katıldı.
Zengin fakir ayrımı yapmaksızın tüm mahalle halkının katılabildiği organizasyonların sekizincisini Perşembe Pazarı’nda düzenlediklerini kaydeden Başkan Özkan, Ramazan ayının birleştirici ve bütünleştirici yönünü düzenledikleri bu iftar programlarında yaşadıklarını söyledi. Başkan Özkan, “Birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik ve huzurlu bir ortamda iftar yapmak üzere toplandık. Anadolu, huzur dolu, barış ve kardeşlik yuvası güzel vatanımızı bize vatan olarak bırakan hala şehitlerimizin olduğu bu vatanımızda bizim güvenliğimizi sağlayan şehitlerimizi anmadan geçemeyiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.
AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ise; “Bu güzel ortamı hazırladığı için Niğde Belediye Başkanımız Sayın Rifat Özkan Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hakikaten manevi bir hava oluşuyor böyle iftarlarda bizde istifade ediyoruz. Birlikteliğimizin devam etmesini Cenab’ı Mevla’dan niyaz ediyoruz” diye konuştu.
İftardan önce vatandaşlara seslenen İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna: “Rabbim yapmış olduğunuz ibadetleri, tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin. En çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde sizlerle bizleri bir araya getiren Sayın Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim