Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin ekip lideri Hakan Topal, 'Adım Adım Lösemiyle Mücadele' sloganıyla çıktığı yolda adım adım ilerliyor.


Topal, 2 Mayıs'ta Mersin'den yola çıktığı ve 12 gün sürecek 'Adım Adım Lösemiyle Mücadele Yürüyüşü'nde Niğde’nin Ulukışla ilçesine ulaştı. Hakan Topal'ı Ulukışla ilçesi girişinde Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu karşıladı. 



İlçe bulunan AKUT gönüllü üyeleri tarafından karşılanan Topal yoğun ilgi gördü. Burada basın açıklaması yapan Topal, "AKUT Mersin ekibi olarak yurdun 33 bölgesinde AKUT’a gönül vermiş yaklaşık 2000 dostum ile her canı çok değerli ve kutsal sayarak, kendi canlarımızı ortaya koyarak, yılmadan usanmadan kurtarma operasyonları yapmaktayız. AKUT adını, lösemili çocuklarımızın ve ailelerinin yaşamış oldukları acıyı paylaşmak, önlerine çıkan zorluklara bir nebze de olsa birlikte göğüs germek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek, sıkıntılarını dile getirmek amacıyla Mersin’den Ankara’ya yürümek için yola çıktım.” dedi.


Topal, ilçede bulunan okulları ziyaret ederek öğrencilere konu hakkında seminer verdi. Topal, daha sonra yoluna devam etti.











Editör: TE Bilişim