Niğde Belediyesi’nin İlhanlı Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda yapımına başladığı kapalı semt pazarı tamamlanma aşamasına geldi. 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak semt pazarı, Niğde’nin üçüncü kapalı pazaryeri olarak hizmete girecek. Selçuk Mahallesi ve Özbelde Mevkii’nde devam eden semt pazarı çalışmaları da tamamlandığında Niğde’deki kapalı pazaryeri sayısı 5’e yükselecek. 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İlhanlı Mahallesi’nde yoğun bir tempoyla devam eden kapalı semt pazarı çalışmalarını yerinde inceledi. İlgililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Akdoğan, kapalı semt pazarı etrafındaki asfalt serim ve yol düzenleme çalışmalarını da inceledi.

Vatandaş Talep Etti, Başkan Akdoğan Çalışma Başlattı

Kapalı semt pazarı çalışmaları devam ederken bir yandan da buraya ulaşımın en kolay ve rahat bir şekilde sağlanması için asfalt ve yol düzenleme çalışmalarının da sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Akdoğan, “Niğde’mizi her yönüyle modern bir kent haline getirmek için tüm birimlerimizle gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede vatandaşlarımızdan en çok kapalı semt pazarı kurulması yönünde talepler gelmişti. Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdik ve kısa süre içinde burada kapalı semt pazarı çalışmalarının startını verdik. Çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı. Bu yıl içinde hizmete girmesini umut ediyoruz. İlhanlı Mahallemize kazandıracağımız kapalı semt pazarımızın şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Selçuk Mahallesi ve Özbelde Mevkii’nde de kapalı semt pazarı çalışmalarının devam ettiğini anımsattı. İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde Mevkii’ndeki kapalı semt pazarı çalışmalarının tamamlandığında, Niğde’deki kapalı Pazar yeri sayısının 5’e yükseleceğini vurgulayan Başkan Akdoğan, “Göreve geldiğimiz 2009 yılından önce Niğde’de tek bir kapalı pazar yeri yoktu. Biz göreve geldikten sonra şehrimize 5 ayrı noktada kapalı semt pazarı kazandırdık. Modern kapalı pazar yerlerimizde hem pazarcı esnafımız hem de vatandaşlarımız rahat ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapabilecek” diye konuştu.

Başkan Akdoğan çalışmaları yerinde incelerken çocukların ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çalışmalardan dolayı Akdoğan’a teşekkür eden vatandaşlar duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

İlhanlı Mahallesi’nde inşaatı devam eden kapalı semt pazarı, 2 bin 400 metrekare alan üzerinde kurulacak. Mimarisiyle dikkat çeken proje tamamlandığında, Türkiye’nin en modern kapalı semt pazarları arasında yer alacak.

Öte yandan İlhanlı Mahallesi’ndeki kapalı semt pazarı etrafında, Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yol düzenleme ve asfaltlama çalışmaları da bütün hızıyla sürdürülüyor.

 
Editör: TE Bilişim