Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Niğde Şubesi Başkanı Suna Özmen, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında “ Atatürk devrimlerine sahip çıkacaklarını ve ulusça birlik beraberlik içinde yürümeyi sürdüreceklerini” söyledi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Niğde Şubesi Başkanı Suna Özmen, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında 3 Mart 1924'te değişmez devrim yasalarının en önemli 3’ünün kabul edildiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti, “Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılarak yerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın oluşturulması ve Genel Kurmay Bakanlığı’nın Başkanlığa dönüştürülmesi.Çeşitli kurumların yönetiminde farklı tipte insan yetiştirilmesi karmaşası yerine öğretimin milli eğitim olarak birleştirilmesi ve medreselerin kapatılması. Hilafetin kaldırılmasıile aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, toplumun çağdaşlaşmasını sağlayacak bir eğitimle, kadın-erkek tüm bireylerin, din ve vicdan özgürlüğü içinde, eşitlikçi, düşünen, sorgulayan, araştıran, özgüvenli, hak ve ödevlerinin bilincinde, yurttaşlar olmalarının önünü açtı. Bu yasalar Türkiye Cumhuriyeti'ni laik bir toplum düzenine taşıdı.
  Demokrasinin de temeli olan laik düzenimizi esirgemek hem hakkımız hem de ödevimizdir. Günümüzde, siyasal iktidarlar, yasama ve yürütme erklerini kullanırken, Cumhuriyet'in 83 yıl önceki laik temellerini sarsacak, çağdaşlaşma yolunda yürümek isteyen halkımızın kafasını karıştıracak, şeriat özlemlerini kışkırtacak girişimlerde bulunulmaktan, sonra da ister istemez geri adım atmaktan vazgeçmelidirler. Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş yasaları ve çağdaş insanlarıyla, evrensel düşünme yetisi içinde çağdaş bir ülke olarak, kardeş ve din kavgalarının yaşandığı bağnaz Ortadoğu ülkelerine laik düzeniyle örnek olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün önümüze açtığı bu aydınlık yolda laik düzenimize sahip çıkarak ulusça birlik ve beraberlik içinde yürümeyi sürdüreceğiz. Bu böyle biline.

Devlet demokratik toplum düzenini yaşatmak, özgürlükleri güvence altına almakla yükümlüdür. Devlet, laikliğin özündeki eşitlik ve gelişim için eğitim düzenini de yaratıcı ve üretici düşünceyi besleyici biçimde düzenlemek zorundadır. Devlet, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimin yol göstericiliğinde yetişmesini sağlayacak önlemler almak zorundadır. Bireyler de inançlarıyla ilgili nasıl herhangi bir ayrımcılıkla karşılaşmamak hakkına sahipse başkalarının inançlarına da saygı göstermek zorundadır. Bugün, yurttaşlar olarak bizi yönetme yetkisi verdiğimiz TBMM ve Cumhuriyet Hükümetleri, toplumumuzu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmakla yükümlüdür. TBMM ve Hükümet'in Devrim Yasaları'nı koruması Anayasal bir zorunluluktur. Yapay gündemler yaratarak bizi geleceğe taşıyacak önlemleri almayanlar, Devrim Yasaları'nı görmezden gelenler tarih önünde sorumlu olacaklardır” dedi.  
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim