Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Bilgi,Toplumu Çoğullaştırır ” konulu 48’inci Kütüphane Haftası nedeniyle; Bor İlçesi Halil Nuri Yurdakul Kütüphanesinde düzenlenen açılış töreni ile çeşitli etkinliklerle 26 Mart-1 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanıyor.

 

Kütüphane Haftası’nın açılışı 26 Mart 2012 Pazartesi günü saat 09.00’da Bor Halil Nuri Yurdakul Kütüphanesi’nde düzenlen törenle Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Serinkaya tarafından yapıldı.

 

48.Kütüphane Haftasınedeniyle 2011 yılında Kütüphaneden en çok kitap okuyan çocuk,genç ve yetişkin kategorilerinde birer kişiye “ Yılın kütüphane Okuru” ödülleri törenle verildi.

En çok Kitap Okuyanlara ödülleri Bor Kaymakamı Muammer Balcı ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Eratve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Serinkaya tarafından verildi.

 

Bor Halil Nuri Yurdakul Kütüphanesinde yıl içerisinde en çok ziyaret edip, en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi. Bor 29 Ekim ilköğretim Okulu öğrencilerinden Yiğithan Yiğittop, Şehit Nuri Pamir Lisesi öğrencilerinden Kübra Altan, Fahri Kirt İlköğretim Okulu öğrencilerinden Elif Koç ve 65 yaşındaki Bayan Nazifer Demirgüneş’e ödülleri takdim edildi.

Tüm yurtta olduğu gibi, Bor İlçesinde de 26 Mart-1 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanan ve okumayı teşvik etmek, halkın kütüphaneleri tanımalarını sağlamak, kütüphane-okuyucu, kütüphane-çevre ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılıyor.

48.Kütüphane Haftası (26 Mart-01 Nisan 2012) nedeniyle çeşitli etkinliklerle devam edilecek. Okul öğrencilerinin ve vatandaşların ziyaretine açılan Bor Halil Nuri Yurdakul Kütüphanesi kitap sergisine tüm vatandaşlar davet edildi.

 

Editör: TE Bilişim