Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Niğde İl Müftülüğü tarafından açılan “Kutsal Emanetler Sergisi” büyük ilgi toplarken, Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığının “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olarak belirlendiğini söyledi. “Dünyanın ve ülkemizin merhamete ihtiyacı var” dedi.
 
 
       Niğde İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “Kutsal Emanetler Sergisi” açıldı. Niğde’de İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi'nde muhafaza edilen kutsal emanetlerin fotoğraflarının tablo olarak hazırlandığı “Kutsal Emanetler Sergisi” açıldı. Niğde İl Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’na kurulan Kutlu Doğum Çadırı içerisinde açılan sergi büyük ilgi gördü.
        
HZ. PEYGAMBER (SAV) VE MERHAMET EĞİTİMİ
 
             Serginin açılışını gerçekleştiren Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığının “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olarak belirlendiğini söyledi. Çınar, Kutlu Doğum Haftası’nın Niğde’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını ifade ederek,“Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası’nın konusunu belirledi. Bu yılki konumuz ‘Hz. Peygamber (sav) ve merhamet eğitimi’ Dünyanın ve ülkemizin merhamete ihtiyacı var. Bizler de inşallah Niğde’mizde merhamet eğitimini ayetler ve hadisi şerifler ışığında Allah nasip ederse vatandaşlarımıza anlatacağız” dedi. 
Çınar, Niğde için 4 önemli proje hazırlığı içerisinde olduklarını ve projeleri ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağını sözlerine ekledi. Yeni Yıldız Gazetesi/Niğde
Editör: TE Bilişim