Kurban Bayramında Niğde'de bazı resmi kurumlar personelleri ile bayramlaşma töreni yaptı. 

Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu ve  Niğde Üniversitesi bayramdan sonra bir tören ile bir araya gelerek bayramlaşıldı. Niğde Belediyesi'nde de bayramlaşma töreni yapıldı.


 


Niğde SGK İl Müdürlüğünde Kurban Bayramı Töreni

Kurban Bayramı vesilesiyle Niğde SGK İl Müdürlüğünde 08 Ekim Çarşamba günü bayram töreni düzenlendi.

Tören İl Müdürü Adil DEMİR, İl Müdür Yardımcıları Mustafa TURAN ve Nurhan BAYER’in personelle bayramlaşması ile başladı.

Bayramların karşılıklı saygı ve sevginin, hoşgörünün ve sosyal yardımlaşma duygularının en yoğun olarak yaşandığı müstesna günler olduğunu ifade eden DEMİR;  “Bütün çalışma arkadaşlarımın, Kurban Bayramı’nı tebrik eder ülkemize ve tüm insanlığa sağlık esenlik ve mutluluklar getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Törene İl Müdürü Adil DEMİR, İl Müdür Yardımcıları Mustafa TURAN ve Nurhan BAYER’in yanı sıra kurum personeli katıldı.

 

Niğde Üniversitesi’nde  Bayramlaşma Töreni

Niğde Üniversitesi  personeli, her bayram sonrasındaki ilk mesai gününde geleneksel olarak gerçekleştirilen bayramlaşma programında bir araya geldi. Rektörlük Binası Senato Salonu fuayesinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, araştırma uygulama merkezi müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Bayramlaşma programı kapsamında kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, akademik ve idari personelimizin bayramını kutlayarak Kurban Bayramının milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi. Bayramların birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk vesilesi olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, “Öncelikle tüm Niğde Üniversitesi mensuplarının mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bu bayramın hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki nice bayramları da hep birlikte, çocuklarımız ve ailelerimizle birlik ve dirlik içerisinde geçiririz. Bayramlar birliğimizin beraberliğimizin ve bir arada olma şuurumuzun en önemli göstergelerinden biridir. Millet olarak, bayramlara, bayramlarla birlikte gelen ortak değerlere, ortak sevinçlere ortak mutluluklara ihtiyacımız var. İnşallah birlik ve beraberliğimizi sonsuza dek hep birlikte devam ettirir daha nice bayramları huzur ve mutluluk içinde geçiririz. Kurban Bayramı’nın üniversitemiz mensupları, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından programa katılan çok sayıdaki akademik ve idari personelle bayramlaşan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, bayram dolayısıyla düzenlenen kokteylde öğretim elemanları ve idari personelle uzun süre sohbet etti.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Tebrikleri Kabul Etti

 

Derbent şehir mezarlığında bayramlaşma programında belediye tarafından vatandaşlara bayram şekeri ve gül suyu ikram edildi. Niğde Valiliğinin Kurban Bayramı programına da katılan Belediye Başkanı Akdoğan daha sonra belediyede düzenlenen resepsiyonda tebrikleri kabul etti.

 

Belediye de düzenlenen bayramlaşma programına, AK Parti Niğde MilletvekiliAlpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Personeli, kurum ve kuruluş yöneticilerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

 

Türkiye huzurlu, güvenli bir ülke

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; "Herkesin kurban bayramını tebrik ediyorum. Allah nice bayramlara sağlık içinde kavuşmayı nasip etsin. Ramazan bayramından sonra çok şey değişti Türkiye'de. Çok önemli bir seçim geçirdik. Türkiye başka bir atmosferde şu anda. Her zaman söylüyoruz Türkiye çok zor bir coğrafyada olan bir ülke. Etrafımız hep ateş çemberi ama Allah'a şükür Türkiye huzurlu, güvenli bir ülke buna şükrediyoruz. Ama bunun böyle devam etmesi için daha iyi duruma gelmemiz için hepimiz her ne iş yapıyorsak en iyisini yapmamız lazım. Elimizden ne geliyorsa, ne iş yapıyorsak işimizi çok iyi yapmamız lazım. Dua etmekte çok önemli. Güzel bir ülkede dünyaya geldiğimiz için şükrediyoruz. Yine memleketimiz, Niğde'miz güzel bir memleket. Çok seviyoruz. İnsanları mülayim güzel insanlar. Allah sağlıcakla, güven içinde, huzur içinde, nice bayramlara hep beraber kavuşmayı nasip etsin" dedi.

 

Birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlar yaşamayı temenni ediyorum

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kurban bayramında kesilen kurbanların Cenab-ı Hakk katında kabul buyrulmasını niyaz ediyorum. Yapılan ibadetlerin, duaların Cenab-ı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum. Ülke olarak millet olarak, devlet olarak nice bayramları birlik beraberlik içerisinde, huzur ve refah içerisinde geçirmeyi, görmeyi Cenab-ı Hakk bizlere nasip etsin. Kurban Bayramı vesilesi ile etrafımızdaki akan insan kanlarının durmasına, akan gözyaşlarının durmasına Cenab-ı Hakk'tan diliyorum. Nice bayramları hep beraber görmek, daha iyi bir Niğde'de yaşamak azmi ve gayreti ile herkese nice bayramlar temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

  

Hizmetleri hep birlikte görüyoruz

 

23. Dönem Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu; "Herkesin kurban bayramını kutluyorum. Allah sağlık sıhhat içerisinde böyle günlere çıkmamızı nasip etsin. Dünyada çevremizde olan olayları hep beraber görüyoruz, yaşıyoruz. Allah'a çok şükür ki Türkiye'mizde güçlü bir hükümetimiz var. Güçlü bir iktidarımız var. Güçlü bir Cumhurbaşkanımız var. Ülkemizi en uç noktalara götürmenin gayreti ve çabası içerisindeler. Aynı çalışmaları ilimizde de görüyoruz. Gerek Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hizmetler. Gerek iktidarımızın Niğde'mize kazandırmış olduğu hizmetleri birlikte görüyoruz, yaşıyoruz" dedi.

 

Niğde AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; "Nice bayramlarda da böyle hep bir arada olmamızı temenni ediyorum. Bizler çok şükür  çok rahat layığı ile Kurban Bayramı yaşıyoruz. Dünyada layığı ile yaşayan en nadir ülkelerden bir tanesi belki de bir tanesiyiz. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir. Devletimize hükümetimize Allah zeval vermesin. Çevremizde, yakın coğrafyamızda kanlar sürekli akıyor, hiç bir şekilde durmuyor. Kurbanlarımızdan akan kanlar da çevremizdeki ve uzak coğrafyadaki insan kanının akmamasına, akan kanların kesilmesine bir sebep olur. Tüm Niğdeli hemşerilerimizin kurban bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; "Kurban bayramının yüzü suyu hürmetine Allah resulünün şefaatinin, sahabeyi ikramının tüm Müslümanların üzerine olmasını diliyorum tüm hemşerilerimizin kurban bayramını tebrik ediyorum" dedi.

 

Niğde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Burak Tunç'ta Bayramlaşma programında, tüm Niğdeli vatandaşların ve programa katılanların kurban bayramını tebrik etti.

 

Program sonunda Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bayramlaşmaya gelen çocuklara bayram harçlığı da verdi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Belediye meclis salonunda düzenlenen bayramlaşma programının ardından AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Editör: TE Bilişim