Kenya’daki yaptıkları katarak ameliyatları sonrası Niğde’de ödül töreni düzenlendi.
 
Niğde Burç Sağlık mensupları Derneği Mart ayında ''Karanlıktan Işığa doğru'' projesi kapsamında Kenya Malindi'de bulunan Kimse Yok Mu AFYA Hospital Hastanesinde 7 gönüllü Doktorun katılımıyla Sağlık taraması ve Poliklinik hizmetleri sundu.

Malindi'de Afya Hospital'de muayenelere başlayarak ücretsiz ve gönüllü olarak sağlık taraması yapıldı. Bu kapsamda 100 yetim çocuğun muayenesi ve ilaç dağıtımı ayrıca Malindi'ye bağlı 2 köyde 450 kişinin sağlık taraması ve ilaç dağıtımı yapılarak, cerrahi müdahale gerektiren hastaları AFYA Hospitale davet ederek cerrahi müdahale ve poliklinik hizmetleri verdiler.

Programın yapıldığı salonun girişine Kenya'da görev yapmış sağlık ekibinin ve tedavi edilen hastaların fotoğraf sergisi gösterilerek başlandı.

Gece saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye Operatör Dr. Mustafa Şahin davet edildi.

Op.Dr. Şahin yaptığı konuşmada; '' Biz bu işe Allah rızası için başladık. Güzel bir ekip kurduk ve kısa sürede çok faydalı işler yaptık. Orada bir şeyi çok iyi öğrendim, şükretmeyi! Benim 20, 30 yıl önce gördüğüm hastalıklardan orada insanlar ölüyor. Mesela Katarakt. Bu hastalık orada o kadar ilerlemiş ki yeni doğan bebeklerde bile artık görülebiliyor. Bu yüzden şükretmeliyiz ve elimizden geldiğince yardım etmeye devam edeceğiz'' dedi.

Gecenin devamında ise Afrika'da başkalarının katarakt ameliyat masraflarını karşılayan 13 bayan ve 23 erkek bağışçıya plaketler verildi.

Filistinli yetim bir çocuğu okutan Kezban Tekinsoy' un yaptığı bu olumlu davranış karşılıksız kalmayarak plaketle ödüllendirildi. Kenya'da görev yapmış doktorlara plaketlerde takdim edildi.
Editör: TE Bilişim