Kur’an Evi Derneği Başkanı Savaş Ören, Başkan Yardımcısı Mehmet Torun ve dernek üyeleri Niğde “Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve  Yetimleri derneğine” ziyarette bulundular.

Dernek başkanı Gazi Ramazan Yıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve  Yetimleri derneği hakkında bilgi vererek derneklerinin 1915 yılına dayandığını  söyledi. Derneklerinin şehit yakınları ve gazilerle ilgili onların ihtiyaçlarını gidermede faaliyetlerde bulunduklarını söyleyerek, gerekirse seve seve vatanımız için her türlü fedakârlığa hazır olduklarını söyledi. Terör hareketlerinin kendilerini çok üzdüğünü, bunların bir an önce bitirileceğini ümit ettiklerini ifade etti.

Kur’an Evi Derneği Başkanı Savaş Ören, bu derneklerin hepimizin olduğunu, gerekirse vatan için millet için gözümüzü kırpmadan her türlü fedakârlığa hazır olduklarını söyledi. Ören, konuşmasında canlı her organizmanın içerden veya dışardan gelebilecek olumsuz saldırılara karşı kendisini korumaya çalıştığı gibi, milletlerde kendi sosyal bünyelerine karşı oluşan her türlü iç ve dış tehditlere karşı kendilerini korurlar, dedi. 

Ören, bu tehditlerin dışarıdan geldiği gibi, dışarının etkisiyle içerde de oluşabileceğini, onun için bir insan topluluğunun milletleşme sürecini oluşturan kültürel değerlerinin canlı tutulmasının önemli olduğunu söyledi.  Başta kültürel değerlerimizi oluşturan tarihi bilincimiz, vatan birliği, dilimiz, dinimiz, bayrağımız, aile yapımız, kültürümüzün korunarak ve geliştirilerek sağlıklı bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yaptı.             Milletimizin varlığına yönelen her olumsuz faaliyeti devletimiz meşru organlarıyla etkisiz hale getirmesi, devletimizin aynı zamanda varlık sebeplerindendir. Özellikle dış ve iç terör ve silahlı tehditlere karşı milletimizin bağrından çıkan kahraman ordusu başta olmak üzere, emniyet güçlerimiz ve onların dayandığı milletimiz bu tehditleri dün olduğu gibi, bugünde, yarında, milletimiz üzerinde oynanmak istenen oyunları kursaklarında bırakacaktır dedi. 

Ören, milletimizin ortak değeri olan başta dinimizin, kaynağından yani Kur’an’dan doğru öğrenilmesinin önemine dikkat çekerek;

Kur’an insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran Allah’ın vahyidir. Her konuda olduğu gibi terör konusunda da en doğru çözüm yollarını bizlere göstermektedir. Kur’an’ın rehberliği en doğru ve asla yanılmayan rehberliktir. Buna kulak vermemiz hayati önem taşımaktadır, dedi.

Ören, tarihi süreçte vatanımızın bize bağımsız ve özgür olarak kalmasına vesile olan tüm şehitlerimize, vefat etmiş olan tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaşayan gazilerimize ve milletimize de Allah’tan güzel bir gelecek diliyorum, dedi.



Editör: TE Bilişim