Ziyaretçilere Kapı Açık.

Ameliyathanesi, kedi evi, mama mutfağı, tedavi kafesleri, kuduz karantina bölümleri, doğum locaları ile Türkiye’de örnek bir kompleks haline gelen Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, haftanın 4 günü kapılarını ziyaretçilere de açıyor. Ziyaretçiler Salı, Perşembe, cumartesi ve Pazar günleri 10.00 ve 16.00 saatleri arasında küçük dostları ziyaret edebiliyorlar.

24 Saat Hizmet

Niğde Belediyesi, sahipsiz hayvanların sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri ve hayvanların sokaklarda vatandaşlar için tehlike unsuru olmalarının önüne geçilmesi için, 2013 yılında Çevre Yolu 3. Kilometrede Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kurdu. 5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu çerçevesinde işleyişini sürdüren tesiste, 3 veteriner hekim ve 11 bakım personeli sokak hayvanlarına 24 saat hizmet veriyor. Kısırlaştırma ve ameliyatların gerçekleştirildiği, küpe ile kayıt altına alındığı komplekste sokak hayvanları rehabilite ediliyor.

Hayvanlara Tıbbi Müdahale

Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde, 2015 yılında 967 sokak hayvan kısırlaştırıldı. Trafik kazası ve benzer sebeplerde gelen 121 acil vakaya müdahale edilirken, 437 hayvan çeşitli nedenlerden ameliyat edildi.


11 Noktada Beslenme Odağı

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, il merkezinde 11 noktada “Beslenme Odağı” oluşturdu. Niğde Evleri mevkii, Yeşilburç yolu, Vadikent civarı ve Kayardı bağları mevkiinde hayvanların beslenmesi için oluşturulan beslenme odaklarının daha da yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Geçici bakımevindeki sahipsiz hayvanların yasaların öngördüğü şartları taşıyan istekli vatandaşlara sahiplenme yöntemi ile verilebildiğini açıkladılar. 2015 yılı içinde 84 hayvan sahiplendirildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni 2 yıl önce kurarken, ne kadar isabetli yatırım yaptıklarını bugün görebildiklerini söyledi. Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinin Niğde halkının sokak hayvanlarından görebileceği zararı engellemek olduğunu belirterek, “Biz bu tesisi kurarken, sahipsiz hayvanların bir tehlike unsuru olmasının önüne geçmeyi hedefledik. Hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkların engellenmesi, sahipsiz hayvanların koruma altına alınması da hedeflerimiz arasındadır. Tıbbı bakımların yapıldığı, hayvanların rehabilite edildiği, aşılandığı tesiste, hayvanların yaşama hakkı da ön planda tutuluyor” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim