Niğde İl Genel Meclisinin 2016 yılı Şubat ayı Olağan toplantısı dördüncü birleşim gündemi toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Video: Enes Can Özmen


Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yaptığımız haberden sonra il genel meclisinde köylere takılacak olan mobese gündem oluştururken yapılan açıklamalarda köylere takılacak olan mobese kameralarının ayrılan bütçeden çok fazla maliyet çıktığı belirtildi.

İl Genel Meclis toplantısında yoklama ve açılışın ardından geçen birleşime ait tutanak özeti okunup oylandı. Gündem maddeleri Plan Bütçe, İmar Bayındırlık ve Çeşitli işler ve Eğitim Komisyonlarına sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Gündem dışı söz hakkı alan Cumhuriyet Halk Partisi İl genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz ve İl genel Meclis Üyesi Tahsin Eren, 2015 yılında köylere mobese takılması için 50 bin TL bütçe ayırdıklarını ve bu mobese çalışmaları ne kapsamda ve ne zaman yapılacağı konusunda soru önerdiler.

İl özel idaresi genel sekreteri Ali Nebol; “ söz konusu mobeselerle ilgili projelerimiz hazır. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda köylerimize taktıracağımız mobeselerin maliyeti 5 milyon civarında. Bunu şuanda bizim karşılamamız mümkün değil. İl genel meclisimizde bu mobeselere 50 bin TL bütçe ayırmıştık. Bununla ilgili projelerimiz ve çalışmalarımız hazır” dedi. 

Editör: TE Bilişim