( SYDV) Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımını tamamlamak üzere. Köy ve Kasabalarda kömür dağıtımı tamamlandı. Niğde merkez de dağıtıma devam ediyor.
Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ilk olarak köy ve kasabalarda başlattığı kömür dağıtımı işlemini tamamlayarak Niğde Merkez’de ikamet etmekte olan hak sahiplerine ulaşırken, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına da eğitim paraları ödenmeye başlandı. 
Köylerde bulunan ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 3 bin ton civarında kömür ulaştırdıklarını dile getiren Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)  Müdürü Ramazan Ferhat, herhangi bir sıkıntı yaşamadan tamamladıkları bu sürecin ardından şehir merkezinde dağıtım işlemlerine başladıklarını söyledi.
Kömür dağıtımı çalışmalarına Efendibey Mahallesi’nde ikamet etmekte olan hak sahipleri ile başladıklarını söyleyen Ferhat, “Geçtiğimiz gün itibarıyla Niğde’de 300-400 ton kömür dağıttık, bugün de dağıtım işlemine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Kömür sevkiyatı ilimize seri bir şekilde ulaşıyor, biz de vakıf olarak seri bir şekilde dağıtım işlemini yapıyoruz. Bu durumda dağıtım işleminin 20 gün içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum” dedi.
Havaların giderek soğumaya başlamasının kendilerini de tedirgin ettiğini dile getiren Ferhat, “ Geçtiğimiz yıllarda kömür dağıtımı bu tarihlere bırakılmamıştı ancak, bu sene   kömür ihalesinin gecikmesiyle birlikte kömürlerin elimize ulaşması da zaman aldı. Şu ana kadar çalışmalarımızda bir problemle karşılaşmadık, vatandaşlarımızın kömürlerini  adreslerine ulaştırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)  Müdürü Ramazan Ferhat, Niğde’de ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim parası verildiğini de söyledi.
Ferhat; “Niğde’de bine yakın ilköğretim, 150 civarında da lise öğrencisine nakdi yardımda bulunuyoruz. İlköğretimde okuyan öğrencilere 75 TL, lise okuyan öğrencilere 100 TL eğitim yardımı yapıyoruz. Yardımlarımız 4 gündür devam ediyor. Vakfımıza üye ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitimlerinde kullanmaları için yardımda bulunuyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim