Türkiye’nin lider ambalaj firması Korozo’nun öncü markası Koroplast, çocuklara daha iyi bir gelecek yaratma fikrinden yola çıkarak “Gülümseyen Gelecek” platformunu hayata geçiriyor. 

 
Çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünleri sektörünün lideri Koroplast, Gülümseyen Gelecek Platformu’nun ilk adımı olarak Koruncuk Vakfı’nın (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı) Bolluca’daki Köyü’nde yaşayan çocuk ve annelerinin bir yıllık beslenme, sağlık ve eğitim masraflarını karşılıyor. Proje aynı zamanda 100’den fazla çocuğun yaşadığı köyün yenileme, bakım ve çevre düzenleme çalışmalarını da kapsıyor.


Herkes Koruncuklar için “Gülümseyen Gelecek”e Destek Olabilecek!


Koroplast, tüketicilerini de “Gülümseyen Gelecek” yaratma hedefine destek olmaya davet ediyor. Nisan ayından itibaren Türkiye genelindeki tüm CarrefourSA mağazalarında satılan Koruncuk logolu her ürün paketi için Koroplast, Koruncuk Vakfı’na katkıda bulunuyor.

 
Platformu hayata geçirmekten büyük heyecan duyduklarını belirten Koroplast Pazarlama Müdürü Lizi M. Yılmaz“Koroplast olarak kadınların hayatına değer katıyoruz. Onların hayatını kolaylaştırmanın bir anlamda çocuklarının da yaşam kalitesini artırmak anlamına geldiğini biliyoruz… Ancak maalesef her çocuk aynı imkânlara sahip olamıyor. Gelecek nesillerimizi öncelikli olarak değerlendirdiğimiz için özellikle çeşitli imkânsızlıklara sahip çocuklarımızı odak noktamızda tutarak, onların kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Koruncukların 1 yıllık beslenme, sağlık ve eğitim masraflarını karşılayarak ilk adımını attığımız platformumuz kapsamında, Bolluca’daki Koruncuk Köyü’nün yenileme, bakım ve çevre düzenlemesi çalışmalarını da üstleniyoruz. Tüketicilerimiz de CarrefourSA mağazalarından satın aldıkları Koruncuk logolu ürünlerimizle projemize katkıda bulunabilecek. Bunların yanında yıl içinde Koruncuklarımızın gelişimlerini ve yaşam kalitelerini artırmaya destek olacak farklı etkinlikleri de gerçekleştireceğiz”dedi.


Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Erhan Ongun “34 senelik vakfımız, bugüne kadar güvenli, sağlıklı ve mutlu kuşaklar yetiştirmeyi amaç edindi. Gülümseyen Gelecek Platformu ile de iletişim ağımızı güçlendirerek ülkemizin önemli bir sorunu olan korunmaya muhtaç çocuklarımıza umut olacak, önemli bir farkındalık çalışması daha yaratacağımıza inanıyorum. Bu amaçla, Koruncuk Vakfı olarak ‘Korunmaya Muhtaç Çocuklarımıza’ güvenli, sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘Toplumun yaşam kalitesini arttırmak’ paydasında ülkemizin sektöründe lider markası Koroplast’ın başlattığı Gülümseyen Gelecek Platformu sayesinde köyümüz renklenecek ve örnek bir çehreye kavuşacak. Koruncuklarımızın eğitim, sağlık, beslenme giderlerine ve ‘çocukköyü’müzün fiziki ihtiyaçlarına yapacağı önemli destek ve katkısından dolayı Koroplast’a teşekkür ediyoruz. Sosyal sorumluk adına başlatılan bu örnek girişim, vakfımız ve çocuklarımız için önemli bir birliktelik, çalışmalarımız için de büyük bir enerji kaynağı olacak” dedi.

 
1979 yılında kurulan Koruncuk Vakfı, oluşturduğu çocuk köyleri ile ihmal görmüş ve kişisel varlığı tehdit altında olan korunmaya muhtaç çocuklara yani Koruncuklara okul öncesi yaştan başlayarak; sağlıklı gelişim imkânı sağlıyor. Onları, eğitim ve kişisel yeteneklerini geliştirecek imkânlar sunarak geleceğe yetiştirmek adına gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılıyor ve gülümseyen yarınlara kazandırıyor. 

 
Koroplast Hakkında:
Kalite ve teknolojisiyle tüketicilerin yaşam kalitesini yükselten Koroplast, Türk tüketicisini 80'li yıllarda ilk defa çöp torbasıyla tanıştırdı ve planlı yatırımlarıyla sektöründe her zaman ilkeleri gerçekleştirdi. Koroplast bugün çöp torbası ve buzdolabı poşeti başta olmak üzere, streç film, alüminyum folyo, kilitli poşet, fırın torbası, pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, buz torbası ve dondurulmuş gıda torbasıyla birlikte geniş bir ürün yelpazesine sahip. Müşterilerinin desteği, 33 yıllık bilgi birikimi, teknolojik donanımı, AR-GE yatırımları ve uzman satış-pazarlama kadrosu sayesinde marka haline gelen Koroplast, ilklere imza atmaya ve tüketicilerinin içlerini rahat ettirmeye devam ediyor.
 
Korozo Hakkında:
Türkiye ambalaj sanayinin liderliğini üstlenen ve Avrupa'nın önde gelen ambalaj üreticileri arasında yer alan Korozo 1973 yılında kuruldu. 2009 yılı itibariyle, Koroplast, Korsini - Saf ve Sareks firmalarını da bünyesine katan Korozo, bugün İstanbul ve İzmir'deki toplam 130 bin metrekare kapalı alana sahip 7 fabrikası ve İngiltere, Almanya ve Fransa'daki bölge ofisleriyle toplam 1600 kişiye istihdam sağlıyor. Gerçekleştirdiği ihracat ve sağladığı istihdam sayesinde sektörüne ve Türkiye ekonomisine değer katan, yüzde 100 Türk sermayeli Korozo, yıllık 80 bin tonun üzerinde üretim hacmine sahip olan tesisleri ile Orta Doğu ve Avrupa'nın en büyük tesisleri arasında yer alıyor. 40 yıllık deneyime ve ileri teknolojiye sahip olan Korozo, daima yüksek kaliteyi hedefler, sektördeki gelişmeleri sistemli olarak araştırır, yenilikleri müşterisine sunar. Türkiye'nin en büyük ambalaj üreticisi ve sektör lideri olan Korozo, 50'yi aşkın ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla bir dünya markasıdır. 
 
Koruncuk Hakkında:
1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Amacı kurup yaşattığı “Çocukköyleri” ile ailesi olmayan veya terk edilen, kişisel varlığı tehdit altında olan, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış korunmaya muhtaç çocukları (Koruncukları), “Çocukköyleri”nde hazırladığı aile ortamıyla toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan korunmaya muhtaç çocuklar sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmektir.


 
Editör: TE Bilişim