Elimizi yıkamaya başlayıp, sabunu avuç içinde evire çevire dolayarak, temizlik namına iyice ovalayıp yeterli kıvamına ulaştığına inandığımız ana kadar, köpürtür köpürtürüz.
Tıraş bıçağının insafına bırakacağımız sakalımızın, yanağımızın üzerinde iz bırakmadan pürüzsüz cildimizi ortaya çıkarması için fırçayla yüzümüzü, köpürtür köpürtürüz.
Kirden rengini seçmekte zorlandığımız arabamızın, en azından kaportasını görmek pahasına araba fırçasının sert değişlerinin insafına bırakmama uğruna, her yerine yıkama köpüğünü sıkar, akabinde, köpürtür köpürtürüz.
Yorgun bir günün devamında akşam buluşacağımız iş yemeği öncesi, kendimize gelip bir nebze olsun dinlenmek amacıyla misafiri olduğumuz otelin banyo küvetini sonuna kadar su doldurup, sıktığımız jellerle elimizle suyu çalkalayarak küveti, köpürtür köpürtürüz.
Her zaman üzerinden neşeyle geçip sevdiklerimizle olan bağımızı sağlayan köprünün üzerinden geçerken, sıkı yağış sonrası o köprüyü de içine alırcasına akan sel suyunun görüntüsünü, köpürtür köpürtürüz.
Karnesi pek de matah olmayan çocuğumuzun orta dereceli başarısını muhteşemmiş gibi, köpürtür köpürtürüz.
Yani anlayacağınız köpürtme iş ve işlemleriyle aramız millet olarak pek de fena sayılmaz.
Lakin şu aralar köpürtmeden ziyade, köpürme vakalarının artmasından olsa gerek Bor halkı cadde ve sokaklarını dolduran köpüklerin sevimliliğine aldırmadan, ateş püskürürcesine kızgınlıktan, köpürdükçe köpürüyorlar.
Doğa felaketi haline gelen Akkaya Barajının sürekli çözüldü çözülecek vaatlerinin, geçtik sonuca varmasını her geçen günün gelecekten evla olacak şekilde kirliliğin büyümesi özellikle Borluları sinirden, köpürttükçe köpürtüyor.
Yıllardır yazılıp çizilenler, konuşulup söylenenlerin fasa fiso tadında kulaklarını okşamasına değil, barajını kirliliğinden bir de Bor Belediyesine kesilen cezanın kendi hatalarıymış gibi bütçelerinden tahsil edilmesi, Bor halkının sabrını köpürttükçe köpürtüyor.
Alarm veren köpürme olayına müteakip Vali Sayın Peynircioğlu, Milletvekili Sayın Kavaklıoğlu ve Bor Belediye Başkanı Sayın Erat, soluğu Ankara da çevre bakanının yanında alıyorlardı. Olayın ciddiyeti noktasında çözüm noktasında olayı köpürtecek hangi önlemlerin alınacağı, mevcut arıtmanın yetersizliği dışında, yeni arıtmanın faaliyete geçmesi için nasıl bir bütçe köpürtüleceği, elbet köpük köpük şekillenecekti.
Akkayanın kokusu simge halinde gökyüzüne yükselip midemizi köpürtürken, mazgallarından çıkan köpüklere köpüren Borlulara, kokudan yılmış Niğdelilerinde köpürmesi eklenecekti.
Beylik lafların dışında mutabık kalınan önlemlerde laf köpürtme değil …
İş bitirip; Akkayayı doğaya, kokuyu mise, Bor’un sinirlerini bağ bahçeye çevirerek…
Önümüzde ki yıllarda inşallah…
Bir zamanlar Akkayayla ilgili yazı köpürtmüştük deyip…
Bor cadde ve sokakları gibi köpürte köpürte...
Gül suyu kokan köpükler eşliğinde…
Pelikan manzaralı, Akkaya da piknik yaparız