Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle 2021 yılı içerisinde hayata geçirilecek olan 11. 523. 500 milyon Türk Lirası tutarındaki 17 proje için imzalar atıldı.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin katıldılar.

Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?

Proje imza töreninde konuşan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, 2021 yılı içerisinde KOP idaresine sunmuş olduğumuz projelerden toplam 17 adet projemiz kabul gördü. Ve İlimiz Niğde’ye 11 milyon 523 bin 500 TL bir destek sağlanmış durumda” dedi.

Destekleme alan projeleri tek tek sıralayan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “7 milyon 930 bin lira destek alan 8 projemiz KÖSİP’le ilgili yani küçük ölçekli sulama işleri ilgili. 2 adet projemiz Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı için 1.180.000 lira destek gördü. 8 adet KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi için 515.750 TL, 2 adet KOP Bölgesinin Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi projesi için 769.000 TL, 1 adet KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi projesi için 280.000 TL, Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) için 380.000 TL ve YAS' da Su ve Enerji Revizyonu projesi için 468.750 TL destek olmak üzere toplam 11. 523. 500 TL destek almış olacağız.

Şüphesiz KOP İdaremiz, bölgemizin tarım hayvancılık ve kültürel anlamda kalkınması için çok büyük destek vermektedir. Önümüzdeki yıllarda da bu desteğin devam edeceğine inanıyoruz. Ben bu desteklerin sağlanmasında başta sayın bakanımız olmak üzere ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza, yine projelerin hazırlanmasında emeği geçen Niğde Proje Ofisimize teşekkür ediyorum. ilimizin tarım ve hayvancılık sektörünün yanı sıra eğitim ve kültürel anlamda kalkınması için son derece önemli olan projelerin Niğde’mize hayırlı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’de imza töreninde yaptığı konuşmada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın belirlemiş olduğu mali destek kapsamında KOP İdaremizin katkılarıyla Niğde ilimize 2021 yılında tahsis edilmiş olan projeleri imzalamak üzere buradayız. 2011-2021 yılları arasında toplam 222 proje 167 milyon 500 bin lira değerinde Kop Bölge Kalkınma Ajansımız tarafından destek sağlandı.

Bu yıl da bahsettiğiniz gibi toplam 17 proje için 11. 523.500 TL destek verilmiş olacak. Ben öncelikle bu projelerin hazırlanmasında başta Sayın Valimize ve ilgili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Niğde’mize de hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Son dönemde özellikle ülkemizde ve dünyada etkisini gösteren iklim değişikliği ile yaşanan kuraklıkla birlikte tarımda suyun yetersizliği ile alakalı bir durumla karşı karşıyayız. Ama var olan kaynaklarımızın en etkin bir şekilde kullanılabilmesine yönelik kapalı sulama sistemleri olmak üzere bazı yerlerde göletler hazırlamak suretiyle çiftçilerimizin üretimlerini yapabilmelerini sağlamak amacıyla bize gelen projeleri desteklemek suretiyle sürdürebilir bir tarımı sağlamaya çalışıyoruz.

Ülkemizin en önemli tarım bölgelerinden birisi olan Niğde, bu anlamda yapılacak projeler ve almış olduğu desteklerle tarımda çok iyi bir noktaya gelecektir. Özellikle patates üretimi konusunda ülkemizde %25’lik bir oranı karşılayan Niğde ilimiz suyun tasarruflu ve verimli kullanılması ile ilgili yeni yapılacak projelerle çok daha iyi bir noktaya geleceğini bizler ümit ediyoruz. tabi ki yalnızca tarımla alakalı değil; eğitim, kültürel programlarla alakalı da projelere KOP idaremiz tarafından destek verilmektedir. Ben tekrar bu yıl ki projelerin Niğde’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin tarafından ilimizde hayata geçirilecek olan 17 projenin protokol imzaları atıldı.

Editör: TE Bilişim