Niğde'nin kültürel ve tarihi dokusuna önem veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarihi korumaya ve yaşatmaya devam ediyor.

Sosyal ve kültürel hizmetlerle Sosyal Belediyeciliği ön planda tutan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'de tarihin yaşatılması için gerekli gayretleri göstererek tarihi dokuyu korumaya özen gösteriyor.

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılan Kadıoğlu Konağı onarıldıktan sonra, Belediye Kültür Evi olarak hizmete açılacak. Sungurbey Camii yanında bulunan ve Belediyeye ait olan Rum Kilisesinin de restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı.



Restore çalışmaları hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kadıoğlu konağı yandı şeklinde çıkan haberlere de açıklık getirdi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada; "Kadıoğlu konağı yanmadı. Kadıoğlu sokağında bir başka vatandaşa ait eski bir evin yanması söz konusu. Belediyemiz tarafından kamulaştırılan Kadıoğlu Konağı ile ilgili bir yangın söz konusu değil" dedi.

Restore çalışmaları için ihale çalışmaları hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kadıoğlu Konağının restorasyonu ile ilgili proje çalışması İmar İşleri ve Emlak İstimlak Müdürlüğümüz tarafından devam ediyor. Proje ihalesini önümüzdeki ay gerçekleştireceğiz. Belediyemize ait Rum Kilisesinin restorasyon projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Rum Kilisesinin de restorasyonuna 2015 yılında başlayacağız. Kadıoğlu Konağımızın da restorasyonuna başlayacağız" şeklinde konuştu.







Editör: TE Bilişim