Beyinde su toplanması rahatsızlığı nedeniyle Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 62 yaşındaki Ali Özkaya'nın, Konya'ya sevki sırasında ambulansta sağ kolunda yanıklar oluştuğu iddia edildi.

 

Hastalığının yanı sıra, sağ kolunda ikinciderece yanık oluşan ve Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Servisi'nde tedaviye alınan Ali Özkaya, ambulansta yaşananları hatırlamadığını söyledi. Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kaçmaz da, ''Yaptığımız ilk araştırmaya göre hastanın kolundaki yanıklar cilt reaksiyonusonucu oluşmuş olabilir. Çünkü serum, iğne ve tansiyon ölçümü yapıldığı için bundan kaynaklanmış olabilir" dedi.

 

Niğde'nin Çamardı İlçesi'nde oturan evli ve 4 çocuk babası işçi emeklisi Ali Özkaya, beyinde su toplanması nedeniyle 19 Kasım Pazartesi günü ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Özkaya, yakınlarının da isteğiyle daha donanımlı hastane olması nedeniyle, 21 Kasım Çarşamba günü saat 03.00'de Niğde Devlet Hastanesi'ne ait ambulansla, Konya'ya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Baygın bir durumda acil tıp teknisyeni ve anestezi uzmanı eşliğinde sevk edilen Ali Özkaya, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne teslim edilirken iddiaya göre sağ kolunda yanıklar oluştu.

 

AMBULANSA BİNERKEN YANIK YOKTU

 

Ambulansta yer olmadığı için ertesi gün hastaneye gelen 56 yaşındaki Ruhset Kirazcı, ağabeyi Ali Özkaya'yı vücudunda hiç bir yanık olmadan ambulansa bindirdiğini ve sağ kolu yanık içerisinde hastaneye bırakıldığını öne sürdü.

 

Ağabeyinin şuura kapalı halde Meram Tıp Fakültesi'ne bırakıldığını ifade eden Kirazcı, şunları söyledi:

 

''Beyinde problem görünce biz de daha iyi bir hastaneye naklini istedik. Gece 03.00 sıralarında hastanenin ambulansı ile nakli gerçekleştirildi. Ambulansa bindirirken baygın bir şekildeydi ve yanında anestezi uzmanı da bindi. Bunun da neden yapıldığını bilmiyoruz. Ağabeyim hastaneye ulaştığında bizi telefonla arayarak hastamızın Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne indirildiği bildirildi. Hastaneye geldiğimizde ağabeyimin kaza geçirip geçirmediği soruldu ve kolunda yanıklar olduğu söylendi. Bunu duyunca büyük şok yaşadık."

 

YANIKLARI GÖRÜNCE ŞOKE OLDUK

 

Ağabeyinin kolundaki yanıkların nasıl oluştuğuna dair bir açıklama yapılmadığını da ifade eden Kirazcı, "Ağabeyim 2 gün önce yoğun bakımdan çıktı ve görüşebildik. Kolundaki yanıkları görünce şoke olduk. Sağ kolu tamamen yanıklardan dolayı su toplamış vaziyette. Yanıkların nasıl oluştuğuna dair Niğde Devlet Hastanesi'nden bize hiç bir şey söylenmiyor. Şu an da ağabeyimin kolunda ikinci derece yanık var" dedi.

 

BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

 

Konunun açıklığa kavuşmasını ve bu yanıklar nasıl oluştuğunu öğrenmek istediklerini ifade eden Kirazcı, ''Hastamızı kolunda yanıklar oluştuğu bize söylenmeden buraya bırakıp gitmişler. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Hastayı getirip buraya yanıklar içinde bırakacaklar biz de susacağız. Böyle bir şey yok. Biz ağabeyimin asıl hastalığını unuttuk bu durumun peşine düştük bu korkunç bir yanık. Sanki adamı fırına sokup çıkartmışlar. Savaştan gelmiş gibi bir yanık vardı. Ambulans sevki sırasında ağabeyimin kolunda yanıklar oluştuğu bize söylenmiş olsaydı, belki bu kadar tepki göstermezdik. Ama bizden saklandı. Sağlık Bakanlığı’na şikâyet edeceğiz" diye konuştu.

 

NASIL YANDIĞI ARAŞTIRILIYOR

Ambulansa baygın bir durumda bindiğini anlatan Ali Özkaya ise araçta yaşananları hatırlamadığını söyledi. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri, hastayı sağ kolunda yanık belirtileri ile birlikte teslim aldıklarını, şu an hem yanık, hem de beynindeki su toplama rahatsızlığıyla ilgili tedavilerinin sürdüğünü ifade etti.

 

Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kaçmaz da, ''Yaptığımız ilk araştırmaya göre hastanın kolundaki yanıklar dış müdahale sonucu değil, cilt reaksiyonu sonucu oluşmuş olabilir. Çünkü serum, iğne ve tansiyon ölçümü yapıldığı için bundan kaynaklanmış olabilir" dedi.


BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Sevk edilen hastanın ambulansta kolu yandı' iddiaları üzerine konuyla ilgili soruşturma talimatı verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Medyada 'Sevk edilen hastanın ambulansta kolu yandı' başlığı ile duyurulan haberdeki iddialar üzerine Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatı ile soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Editör: TE Bilişim