Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Niğde Hükümet meydanında basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasına çok sayıda kadın katılırken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, “Ailenin de en önemli unsurunun kadındır, annedir” dedi.

Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden, kadınlar olduğunu ifade eden Müdür Koca, açıklamasında şunları söyledi; “huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşlarıdır. Kadınların sosyal ve siyasal hayatta hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe güvenle bakmaları ise; yetiştirdikleri nesillerin mutluluğun ve başarılarının en temel şartıdır” dedi.

Koca; “Kadınlarımızın eğitimi, cemiyetteki yeri ve fonksiyonu çok önem kazanmaktadır. Kadın, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında, hayatın her zorluğunu omuzlarında insan yetiştirerek aileyi ayakta tutan, evlerimize saadet veren kadınlarımız… Kadın, yeryüzünde hürmete en çok layık olan müstesna varlıktır. Bu sebeple kadına saygısı olmayanın kendisine saygısı yoktur. Hiçbir mazeret kadına yönelik şiddeti haklı gösteremez” diye konuştu.

“Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz” diyen Koca, Devlet-Millet kaynaşmasının giderek kuvvetlendiği son yıllarda umut verici uygulamaların hayata geçirildiğini, 8.6.2011 tarihinde yayınlanan kanun hükmünde kararname ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurularak bünyesinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü oluşturulduğunun altını çizerek konuşmasına devamla şunları söyledi:

“Anayasamızda yapılan değişikliklerle kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirilerek, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulmuş, kadınlarımızın istihdamını teşvik eden kanuni düzenlemeler yapılmıştır.“Ana Kız Okuldayız” ve “Haydi Kızlar Okula” gibi projeler kapsamında yüz binlerce kız çocuğumuz eğitim imkanına kavuşmuştur. Kadın Konukevleri sayıca arttırılmış, şiddet gören kadınlarımız koruma altına alınmaya çalışılmıştır. Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun çıkarılmış ve “Şiddete Sıfır Tolerans” anlayışıyla çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın Gönül Elçileri Projesi, 81 İlde Sayın Valilerimizin kıymetli eşleri Hanımefendilerin himayesinde yürütülmektedir. Ayrıca son düzenlemelerle çalışan kadınlarımızın izin durumları daha uygun hale getirilmiştir. Bunlar önemli gelişmelerdir” diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden bahseden Koca, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi; Kadınlarımız başka milletlerde ve coğrafyalarda bir eşine daha rastlanamayacak fedakarlıklarla bu toprağın vatan olmasında erkeklerle birlikte mücadele vermiştir. Kurtuluş savaşında kahramanca erkeğinin yanında yer alan kadınlarımıza bu anlamlı günde şükranlarımı sunuyorum. “Cennet annelerin ayakları altındadır” düşüncesinin mensupları olarak hayatın tüm alanlarında mağdur ve mazlum olan kadınlarımız için attığımız adımların, uyguladığımız politikaların ülkemizin kadınlarının daha huzurlu, daha güvenli, daha müreffeh bir dünyada yaşamasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Müdür Koca, daha sonra kadınlara karanfil hediye etti.

Editör: TE Bilişim