Niğde Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, evrak, can güvenliği, kamyon yük taşımacılığı ve bakımı ile birlikte yetki belgeleri konularında kamyon sahiplerini uyardı.

Yaz aylarında gurbetten gelerek Niğde genelindeki tarlalarda geçici işçi olarak çalışan vatandaşları ve kamyonet sahiplerini uyaran Kızıltan, kamyonet sahiplerinin insanların can güvenliğini hiçe sayarak insanların kamyonet kasalarında taşınmaması konusunda hassasiyet istedi.

Kızıltan yaptığı açıklamasında şöyle konuştu; “ Özellikle içinde bulunduğumuz yaz mevsimi münasebetiyle köylü kardeşlerimizin bağ ve bahçelerindeki meyve ve sebzelerini toplanması için çalıştırdıkları işçi kardeşlerimizi kamyonet türü araçlarla taşımaları nedeniyle maalesef can güvenliği düşünülmemektedir. Bütün vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önemlidir. Bu tür uygulamanın yaz döneminde yaşanmaması adına her türlü önlem ve denetimlerin ilgili trafik ekiplerimiz ve jandarma ekiplerimizce yapılacağını bildirir, bu konuda milletimizin efendisi olan tüm çiftçi kardeşlerimiz gerekli önlemleri almaları, hassasiyetle tüm kurumlarımızın birlikte oluşabilecek can kaybının yaşanmaması adına hassas davranmasını bekliyoruz” dedi.

Kızıltan, Kamyonet tipi araçların gerek Karayolları Taşıma Kanunu gerek Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nde geçen kavram ve maddelerde “Sadece yük taşımaya mahsus izin verilmektedir bunun dışında yapılacak her türlü faaliyet özellikle kasalarında yolcu taşımaları yasaktır, cezai işleme tabidir. Gerekli idari para cezası uygulanır ve trafikten men edilir” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim