Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kızılca Deresi’nin ıslah projesiyle ilgili ihale sürecinin tamamlandığını ve yüklenici firmanın şantiye kurarak işe başladığını açıkladı. Başkan Akdoğan, projenin 350 gün içinde tamamlanacağını bildirdi.

PROJE TAMAMLANMA SÜRECİ NEDEN UZADI
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şehri ortadan ikiye bölen ve zaman zaman yaydığı kötü koku ve çevre kirliliği nedeniyle tepki çeken Kızılca Deresi ile ilgili çalışmaların Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 3 yıl önce açtığı ihaleyle başladığını hatırlattı. O dönemde ihaleyi alan firma ile ihaleye ikinci sırada en düşük teklifi veren firma arasında yaşanan hukuki sorunlar nedeniyle konunun mahkemeye taşındığını anımsatan Başkan Akdoğan, itirazlar nedeniyle mahkemenin o dönemde ihaleyi iptal ettiğini söyledi. DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl yeni bir proje çalışması başlattığını söyleyen Başkan Akdoğan, bu ihalenin de yine itirazlar nedeniyle geciktiğini belirtti. İtirazların Kamu İhale Kurumu tarafından değerlendirildiğini ve işin geçtiğimiz günlerde bir firmaya verildiğini açıklayan Akdoğan, “Firma Niğde’ye intikal etti ve yer teslimi yapıldı.  Şantiye kurma çalışmalarına başlayan firma 350 günlük ihale süreci içinde Kızılca Deresi Islah Projesi’ni tamamlayacak. Kızılca Deresi ve Kayardı bölgesinden gelen küçük derenin ıslah çalışmaları yapılacak” dedi.

KENTE GÜZELLİK KATACAK
Başkan Akdoğan, 350 gün içinde proje tamamlandığında Niğde’nin özellikle derenin çevresindeki bölgesinin estetik bir güzelliğe kavuşacağını ifade ederek, “Ben işin normal süresi içinde tamamlanmasını ve yeniden mahkemeye taşınmamasını umut ediyorum. Bu noktada emeği geçen başka Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlüğümüz ve Şube Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum ve projenin Niğde’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



 
Editör: TE Bilişim