Geçtiğimiz gün etkili olan kar yağışının ardından buz tutan kaldırımlardaki görme engellilere yönelik yapılan sarı şeritler ve yaya geçitlerindeki beyaz şeritler adeta buz pistini aratmıyor.

2014 yılı Temmuz ayında Niğde Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan kaldırımlara görme engelli vatandaşlar için yapılan kabartmalı sarı şerit, kış aylarında vatandaşların canına kast eden tuzaklar haline dönüşüyor.

Özellikle görme engelli vatandaşların Banka ve kamu kurumlarına ulaşmaları bakımından kolaylık sağlamak için yaptırılan kabartmalı şeritlerin kullanıldığı malzemenin kaygan ve sert plastikten oluşu kış aylarında çile haline dönüşmesine neden oldu. Yağan karın erimesiyle buz tutan şeritler, üzerinde yürüyenlerin düşmesine yol açıyor.

Yapılan uygulamanın oldukça iyi bir uygulama olduğunu belirten Niğdeliler ise “kabartmalı şeritler engelli vatandaşlara duyarlı belediyeler tarafından yapılan örnek bir davranış. Fakat bunu yaparken kış şartları düşünülerek ona göre bir malzeme kullanılması gerekmektedir aksi halde kaş yapalım derken göz çıkabilir” şeklinde konuştular.
 
Editör: TE Bilişim