CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez mahalle muhtarları ile köy ve kasaba muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahalle ve köy muhtarlarının talep ve sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Gürer, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi ve her muhtara bir kişilik  sigortalı yardımcı verilmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. 

 

GÜRER MUHTARLARLA TOPLANTI DÜZENLEDİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, merkez mahalle muhtarları ile köy ve kasaba muhtarlarıyla bir toplantı düzenledi.  Toplantıya CHP İl ve İlçe yöneticileri ile belediye meclis üyeleri de katıldı. 

MUHTARLAR SORUNLARINI ANLATTI 

Toplantıda söz alan mahalle muhtarlarının tek tek sorunlarını dinleyen CHP Milletvekili Gürer, söz alan tüm muhtarların taleplerini not aldı.

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ 

Muhtarlar, mahalle ve köy sorunlarında muhtarların öneri  ve taleplerinin karşılanmasını istediler ve   köylerde sık sık yaşanan elektrik kesintisi, internet olmayan köylerin bulunması  ve kırsalda sulama suyu için kullanılan elektrik faturalarının çok yükselmesi, su kuyularına ruhsat verilmemesi, gölet bekleyen köylere söz verildiği halde gölet yapılmaması, bazı köy ve kasaba yollarının bozuk olması, ağaçlandırma yapılan bazı köylerde ağaçların sulanmaması nedeniyle  kuruması, üretilen ürünler değer bulmaması ile Niğde Kale Çevre Projesi nasıl uygulanıp, eski yapıların ne olacağı gibi sorunlarını gündeme getirdiler. Gürer, muhtarlara sorunlarınızı bizlere ilettiğimizde mutlaka çözüm için çabamız ve çalışmamız olacaktır” dedi.

KÖYLER GÖÇ VERİYOR 

Gürer, Köy ve kasabalardan gelen muhtarlar  ağırlıklı olarak tarımda yaşanan sorunların neden olduğu olumsuzlukları sıraladıkları ve patatesin para etmemesi nedeniyle üreticilerin büyük mağduriyet yaşadığını yerinde gördüğünü ifade ederek , “Tarım son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Kırsaldan kente göç sürekli artıyor. Köy ve kasaba nüfusları azalıyor. Çiftçilikle uğraşanların sayısı her yıl biraz daha düşüyor. Kırsala dönüşün yolu açılmalıdır. Özellikle tarımda destek ve teşvikler artırılmalı ve genç çiftçi ile kadınlar için özel faydalı olacak düzenlemelere gidilmelidir ” dedi. 

SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu belirterek önerilerinizi sorunlarınızı mutlaka çözüme ermelidir. Muhtar demokrasilerde doğrudan  halkın oyu ile seçimle geliyor. Mahalleli ve köyde vatandaş oy verip kendi temsilcisini seçiyor. Bağlı bulundukları mahalle ve köylerde yaşayan seçmenlerin oyuyla seçilen muhtarların vatandaşla bürokrasi arasında köprü görevi yapıyor. Muhtarların  her dile getirdiği sorunun çözüm bulması gerekir” diye konuştu.

HER MUHTARLIĞA 1 İSTİHDAM 

CHP iktidarında muhtarlara talimat veren değil onların sorunlarını çözen bir yönetim anlayışını hayata geçireceklerini anlatan Gürer, “Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi her muhtar için bir kişilik  yardımcı görevli oluşturulmalı. Muhtar bütçesi olmalı. Bu uyulama sayesinde muhtarlarımızın yükü hafifleyeceği gibi daha sürekli ve düzenli hizmet yolu açılacaktır.” şeklinde konuştu. 

MUHTARLAR BİRLİĞİ 

Muhtarların belediye meclislerinde de söz hakkı tanınması gerektiğine vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İktidarımızda muhtarlar birliğinin kurulmasını sağlayacağız. Tüm muhtarlarımızı tek çatı altında toplayarak, sorunlarını tek elden çözümüne olanak sağlayacak bir sistemi hayata geçireceğiz. Özlük haklarının iyileştirilmesi yanında bir hizmet yapılırken muhtarında görüşünün önemsenmesi sağlayacağız ” şeklinde konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

 

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer kent merkezleri kentsel dönüşüm yurttaşı mağdur etmeden ve tarihi dokuların yok edilmeden yapılması gerektiğini ifade etti. Niğde Kale Çevresi Düzenleme Projesinin mülk sahipleri hakkı dikkate alınıp, korunup belediye  mülk sahibi vatandaş  uzlaşarak yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Gürer, kentsel dönüşüm bekleyen mahallelerin varlığının olduğunu muhtarlarımıza da ifade etti, Kentsel dönüşüm beton yığını olarak değil çevre düzeni tarihi yapılar göz ardı edilmeden sağlanmalıdır. Bir muhtarımız kentsel dönüşüm sağlanan bazı  mahallelerde tarihi camiler ve eserler onarılmamış, cami ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Yüzlerce yapı yıkarak dönüşüm sağlıyorsunuz da bölgede tarihi üç camiyi onarmayı düşünmüyorsunuz. Keza yeşil alanlarda mutlaka önemsenmelidir. Ayrıca her dönüşüm öncesi mutlaka tarih dokusu taranıp kurtarma sağlanmalıdır. Yıkılan tarihi yapılar aslına uygun kurtarılmalıdır” diye Konuştu.

DERNEK BAŞKANI YAMANER’DEN GÜRER’E TEŞEKKÜR 

Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner ise mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı düzenleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e tüm muhtarlar adına teşekkür etti. Muhtarlar ile milletvekili ve belediye başkanların istişare içinde olmasının yararına inandıklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim