Niğde Belediyesi, hasta, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri ve toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik hayata geçirdiği sosyal projelerle, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Sosyal marketten, aşevine, çorba pınarından, nakdi ve aynî yardımlara kadar, her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Niğde Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında da örnek çalışmalara imza atıyor.

HER GÜN 2 ÖĞÜN SICAK YEMEK                                                                                

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan aşevi ve çorba pınarında, bakıma muhtaç kimsesi olmayan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların evine 2 öğün, 4 çeşit yemek götürülüyor. Çorba pınarında ise günlük 1000'e yakın öğrenciye çorba ikramında bulunuluyor.

ODUN VE KÖMÜR YARDIMI

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2015 yılı içinde 425 aileye yakacak kışlık odun yardımında bulundu. 218 aileye de kömür yardımı yapıldı.  Kış mevsiminde çatısı akan 63 aileye ise çadır yardımı yapıldı.

GIDA, YAKACAK, GİYECEK, BURS...

Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü görevini de üstlenen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, hayırseverlerin bağışladığı 80 bin ton patatesi 1450 aileye dağıttı. Yine 2015 yılı içinde 810 aileye temizlik malzemesi yardımı yapılırken, 118 aileye de 42 bin adet ekmek yardımı yapıldı.

2 bin 500 öğrencinin kırtasiye yardımından faydalandığı 2015 yılı içinde 85 öğrenciye okul çantası, 326 öğrenciye de okul forması verildi. Ev eşyası yardımı da yapan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 134 asker ailesine 177 bin 305 TL nakdi yardımda bulundu. 158 öğrenciye 70 bin TL tutarında burs verildi.

2325 kişiye giyecek ve ayakkabı yardımı yapan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 3 bin 150 paket gıda yardımında bulundu. Engelli ihtiyaç sahibi vatandaşları unutmayan Niğde Belediyesi, 6 akülü, 11 manüel olmak üzere 17 adet engelli aracı dağıttı.

Ramazan ayında 10 mahallede 13 bin 600 kişiye iftar yaptırılırken, 15 cami ve 11 okulda 35 bin kişiye aşure dağıtan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çatkapı ev ziyaretleri kapsamında 160 aile ziyaret edilerek çeşitli yardımlar yapıldı.

Şahinali Mahallesi Akminare Camii yanında hizmete giren Niğde Belediyesi'ne ait Sosyal Markette ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara kartlı sistemle para vermeden alışveriş imkanı sağlandı.

DAHA ÇOK SOSYAL PROJE...

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi'nin modern kent olma yolundaki büyük projelerini hayata geçirirken, sosyal ve kültürel etkinliklere de ağırlık verdiklerini söyledi. Başkan Akdoğan, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan vatandaşlara, ihtiyaçları doğrultusunda her türlü kolaylığın sağlandığını, gıdadan, kömüre, giyim malzemesinden, eğitim yardımlarına, asker ailelerine yapılan para yardımından öğrencilere verilen burslara kadar pek çok alanda ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirtti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, önümüzdeki dönemlerde sosyal projelere daha çok ağırlık vereceklerini de sözlerine ekledi.

 


 

http://www.borhaber.net/guncel/kimsesizlerin-kimsesi-nigde-belediyesi-h19093.html

Posted by Bor Haber on 13 Ocak 2016 Çarşamba
Editör: TE Bilişim