Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan;  Kent Ormanı’ndaki işletmeleri de belediye başkanımız dernek olarak bizlere teklif etti.  


Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, Kent Ormanında 10-15 engelli vatandaşın istihdam edileceğini söyledi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Çalışkan, Kent Ormanı’nın kendileri için büyük bir imkan olduğunu, bunu da en iyi şekilde değerlendireceklerini belirtti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte Kent Ormanında incelemede bulunduklarını belirten Çalışkan: “Geçtiğimiz günlerde sayın belediye başkanımız Faruk Akdoğan ile Kent Ormanı’nı gezdik. Bilindiği gibi kent ormanı yeni yüzüyle birlikte çok yakında halkımızın hizmetine açılacak. Kent Ormanı’ndaki işletmeleri de belediye başkanımız dernek olarak bizlere teklif etti. Hedefimiz çok büyük. Güzel bir mekan haline getirmek istiyoruz. Kahvaltı salonu açmak istiyoruz. Ben bu düşüncelerinden dolayı belediye başkanımız sayın Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyorum. Siyasilerimizde bu konuda çok büyük destek sağladı. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.



Türkiye Sakatlar Derneği’nin 50 yıllık bir dernek olduğuna değinen Çalışkan: “ Biz şube olarak 2009 yılından buyana faaliyet gösteriyoruz. Genel Başkanımız Şükrü Poyraz bizzat kendisi gelecek işletmeleri burada kuracak. Gelirler resmi kayıtlar altında olacak. Arkadaşlar çalıştığı süre içerisinde sigortaları yatacak düzenli olarak maaşlarını alacak. Başkanımızın en büyük desteği verdi. Biz orada en az 10-15 tane engelliyi çalıştırmış olacağız. İstihdam sağlamış olacak. Buda Niğde için çok büyük bir katkı. Bundan dolayı da özellikle teşekkür ediyorum. Yaşadığımız sıkıntıların en başında iş geliyor. Özel sektöre başvuru yaptığımızda özel sektör alıyor arkadaşlarımızı 2 ay-3 ay çalıştırıyor. Engelli alan arkadaşımızın engelli maaşı kesiliyor ondan sonra da çıkış veriliyor. Tekrar engelli maaşına başvuru yaptığında aşağı yukarı 1 yıllık bir zaman geçiyor. Bunun içinde bizler her firmaya güvenip arkadaşlarımızı gönderemiyoruz. Maaşı kesildiğinde işten de çıktığında bu çocuklarımız ne yiyip ne içecek. Hayatlarını nasıl devam ettirecek. Kent ormanı bizim için büyük bir imkan inşallah en iyi şekilde işleteceğiz. Halkımızdan da destek bekliyoruz. Her zaman oldukları gibi şimdide yanımızda olurlarsa dernek olarak bu çocuklarımıza birazcık olsun destek olurlarsa çok şeyi başarabiliriz” şeklinde konuştu.







Editör: TE Bilişim