Niğde Belediye Başkanlığı şehir için mesire alanı oluşturma çalışmaları kapsamında kent ormanında yenileme çalışmalarına devam ediyor. Niğde Belediyesi çalışmalar kapsamında çimlendirme için,toprak taşımaya son veren modern bir teknik kullanılıyor.




Püskürtme çim ekimi olarak adlandırılan teknik sayesinde hem zamandan hem de maliyetten kananım sağlanılıyor. Günümüzde kullanılan en etkili çim ekme yöntemi olan sistemde; geleneksel yöntemde olduğu gibi tohumlama ve sulama ayrı ayrı yapılmıyor yada tohumlar el yordamıyla ekilmiyor. 



Tohum, gübre, malç ve yapıştırıcı gibi malzemelerin su ile birlikte bir makine tankı içerisinde karıştırılması ile oluşan malzemenin hortumla ince bir tabaka olarak toprak yüzeyine püskürtülmesi yolu ile yapılıyor. Makine içinde hazırlanmış homojen karışım toprak üzerine püskürtüldüğünde tohumun filizlenmesi ve gelişimi için gerekli ortamı sağladığından çimlenme hızlı ve kaliteli olmasına imkan veriyor.


Çimlendirme için kullanılan teknik sayesinde kent ormanında arttırılan kamelya sayısı çevresinde yeşillendirme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.


Editör: TE Bilişim