Niğde'de Kendirli Grup tarafından 846 metrekare alan üzerine yaptırılan yaklaşık bin 500 kişilik Osmanlı Mimarisi örnek alınarak yapılan Kendirli Camii Cuma günü ibadete açılıyor.



Açılış öncesi geçtiğimiz gece idrak ettiğimiz Berat Kandili gecesinde yapılan programla yeni camii cemaatine kavuştu.

Niğdelilerin ve 32 bin nüfuslu Selçuk Mahallesinin hizmetine sunulacak Kendirli Camii 4 sütun üzerine kuruldu ve yapımı 2 yıl içerisinde tamamlandı.

Kendirli Grup Kurucusu Merhum Yılmaz Kendirli’nin temelini attığı ve çocukları Esat, Erdal, İsmet ve İsmail Kendirli’nin devam ettirdiği Kendirli camii Cuma günü Niğde Müftülüğünün düzenleyeceği törenle hizmete açılacak.

Niğde'de Kendirli Grup adında İnşaat, Oto Lastik, Hazır beton Süt ve Süt ürünleri gibi bir çok tesislerle uzun yıllardır Niğdelilere hizmet veren Yılmaz Kendirli oğulları Esat Kendirli, İsmail Kendirli, İsmet Kendirli, Erdal Kendirli ailesi Niğde'nin en büyük camisini yaptırarak örnek bir hayır işi yaparak vatandaşların takdirini ve duasını kazandılar.

Selçuk Mahallesine 2011 yılında temeli atılan ve hiçbir şekilde bağış toplamayarak yaptırdıkları Camiinin inşaatının hızla sürdüğünü söyleyen Kendirli Grup Yönetim Kurulu üyesi İsmail Kendirli, “Tamamının Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan camimizin minaresi 50 metreden oluşuyor ve bu da 16 katlık bir daire yüksekliğinde Niğde'nin en yüksek minareli camisi olacak' dedi.

Kendirli Camii Cuma günü yapılacak açılıştan sonra resmen ibadete açılmış olacak.






Editör: TE Bilişim