Kemerhisar Belediyesi Başkanvekili Belgin Oğram Toktaş, en büyük yatırımın eğitim olduğunu ifade ederek, hayırseverlerden burs çağrısı yaptı.

 
Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 
Üniversite yerleştirme sonuçlarından sonra 60’ı aşkın gencin çeşitli üniversitelere yerleştiği Kemerhisar’da toplamda 240 öğrenci yüksek öğrenim hayatını devam etmekte olduğunu vurgulayan Kemerhisar Belediye Başkan Vekili Belgin Oğram Toktaş, öğrencilerimizin sağlıklı ve rahat eğitim alabilmesi için burslara ihtiyaç olduğunu ifade etti.


Başkan Toktaş açıklamasında; “Türkiye’nin geleceği hiç kuşkusuz gençliktir. Bizler eğitimli, üretken ve de nesnel çözümler üreten bir gelecek yaratma kaygısı taşıyoruz. Bugün 240’un üzerinde Kemerhisarlı öğrencimiz yüksek öğrenim hayatına devam etmektedir. Nüfusu yaklaşık 6000 olan bir kentte bu oran oldukça yüksektir. Bizlerde öğrencilerimize ekonomik olarak katkı sunmak, onları hayırseverlerle buluşturmak istiyoruz. Bu ülkenin eğitimli, üretken bir kuşağa ihtiyacı var. Gençlerimizin kimileri yurt problemi ile, kimileri ise maddi sıkıntılarla uğraşıyor. Bu noktada başta Kemerhisar, Niğde olmak üzere tüm hemşerilerimize destek olmaya çağırıyoruz. Belediyemiz yasal mevzuatlar gereği bu bursları sağlayamıyor fakat bizler biliyoruz ki, Kemerhisarlı gençlerimize hemşerilerimiz sahip çıkacaktır. Bunun için düzenli burs vermek isteyen veya bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz belediyemizin eğitim birimi ile iletişime geçerek ihtiyaç sahibi gençlerimizle buluşturarak çözüm üretmek istiyoruz” dedi.


Başkan Toktaş açıklamasında; “Gençlik gelecektir. Eğer gençliğimizin çok değil 10-15 yıl içinde iyi bir noktada görmek, üretimde söz sahibi olmasını istiyorsak onlara sahip çıkmalıyız. Sosyal Belediyecilik anlayışımız bunu gerektirir. Bu yüzden tüm duyarlı insanlara sesleniyoruz. Miktarın hiç ama hiç önemi yok bu konuda destek olmak isteyen, katkı vermek isteyen herkesi öğrencilerimizle buluşturmaya özen göstereceğiz. Şu ana kadar talebimize olumlu anlamda cevap veren Suman Kreş sahibi Fatih Suman’a teşekkür ediyoruz. Temennimiz daha fazla hayırseverin çıkmasıdır. Bilinsin ki bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bugünün gençleri, yarın sizlerin yerinde olacak, yeni neslin eğitimine katkı sunacaktır. Duyarsız kalmayacağınızı düşünüyorum. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan Kemerhisarlılar bu konuya duyarsız kalmasın, belki onların bir öğün yemek parası öğrenci arkadaşımızın bir aylık yurt parası olacak!” diyerek yardım çağrısını yeniledi.


Duyarlı her vatandaşa teşekkür edeceklerini ve yaptıkları bu yardımların belediye tarafından unutulmayacağını ekleyen Belgin Oğram Toktaş, Kemerhisar , sağlıklı geleceği inşa ediyor dedi.


 
Editör: TE Bilişim