Sıcak havaları fırsat bilen Kur'an kursu öğrencileri, Çamardı İlçe Müftülüğü ‘nün düzenlediği piknik organizasyonunda buluştu. Çamardı İlçe Müftülüğünün çocukların kaliteli eğitim almasının yanı sıra sosyal becerilerini de geliştirebilmesi adına düzenlediği pikniğe Kur'an kursundan çok sayıda öğrenci katıldı.

Çamardı İlçe Müftüsü Muhsin Yıldız ile birlikte İlçe Kaymakamı İsmail Demirtaş öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek öğrencilere hediyeler dağıttı.

Çamardı ilçesi Orhanlı köyünde bulunan mesire alanında piknik yapan çocuklar tatil günlerini doyasıya eğlenerek değerlendirdi. Güneşli havayı gören öğrenciler, çeşitli oyunlar ve etkinliklerle pikniğin tadını çıkarttı ve derslerinde daha etkin olabilmek için motive oldu. Öğrenciler, verilen yemeğin sonrasında çevre temizliği yaparak doğaya olan duyarlılıklarını gösterdi.

Gerçekleştirilen etkinliklerin çocukların kişisel gelişimine, milli ve manevi duygularını geliştirmelerine ve bundan sonraki eğitimlerini de daha etkin bir şekilde yürütebilmelerine fayda sağlayıcı olduğunu ifade eden Çamardı İlçe Kaymakamı İsmail Demirtaş,  "Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kur'an kursu öğrencilerine yönelik başlattığı çalışmalar çerçevesinde İlçe Müftülüğümüzün düzenlediği bu piknik, özellikle çocuklarımızın Kur'an kursu eğitimlerinin yanı sıra sosyal alanlarda da bir araya gelebilmeleri ve kaynaşabilmeleri, daha sosyal bir hayata entegre olmaları açısından ciddi bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor" diyerek organizasyonun çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Demirtaş, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın kendi göstermiş olduğu çabalar, projeler ve gayretler sayesinde çocuklarımızın daha sıcak bir yuvaya, daha sıcak bir eğitim hayatına sahip olacakları yönünde bir kanaate sahibim" dedi ve bu tarz etkinliklerin çeşitliliğini arttırmanın öğrencilerin hem Kur'an kurslarına olan ilgisinin daha artmasını hem de eğitimlerini daha verimli bir şekilde geçirmelerini teşvik edeceğini dile getirdi.

Etkinlik, öğrencilerin halat çekme yarışmasının ardından ilçe kaymakamı, ilçe müftüsü ve belediye başkanı ile çektirilen toplu fotoğraf ile son buldu. 
 
 
Editör: TE Bilişim