Kavaklıoğlu ve Selvi: Öğretmenlerimiz fedakârlığı temsil eder

AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Toplumların öğretmenlerine verdikleri değerle geleceklerine verdiği değerin paralel olduğunu vurgulayan vekiller, öğretmenlerimizin durumlarını daha da iyiye taşımak için Hükümet olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Kavaklıoğlu: “Öğretmenlerimiz fedakârlığın sembolüdür”

Kavaklıoğlu mesajında, öğretmenlerin geçmişten bugüne temsil ettiği değerlerin çağdaşlık, donanım, barış, saygı, sevgi gibi değerler olduğunu ve Anadolu’da öğretmenlere yol gösterici bir gözle bakıldığını ifade etti. Öğretmenlere insanımızın her daim saygıyla baktıklarını belirten Kavaklıoğlu, öğretmenlerin de fedakârlığın bir sembolü olduklarını kaydetti. Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü de hatırlatan Kavaklıoğlu, öğretmenlerin her daim başları üstünde yeri olduğunu bir kez daha vurguladı. Kavaklıoğlu sözlerini “eğitimcilerimizin, öğretmen ve idarecilerimizin ve kalpleri öğretmenlik hissi ile çarpan herkesin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum” diyerek tamamladı.

Selvi: “Geleceğe öğretmenler sayesinde umutla bakıyoruz”

Selvi ise şu ifadeleri kullandı: “Toplumların geleceği kadar geleceğine nasıl bakacağı da öğretmenlerimiz sayesindedir. Bu yüzden öğretmenlerimize en yüksek değeri ve önemi vermeye devam etmeliyiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim bütçesini ayıran bir Hükümet olarak da her geçen gün eğitime ve öğretmenlerimize verdiğimiz desteği artırıyoruz. Öğretmenlerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Ülkemizin bugünlere gelmesinde ve geleceğe daha güvenli bakmamızda öğretmenlerimizin büyük payı olduğu inkar edilemez. Ülkemizin en önemli yapı taşları olan öğretmenlerimizin bu önemli gününü kutluyor, öğretmenlerimizin sorunlarının çözümünde gereken gayreti göstermeye devam edeceğimizi de belirtmek istiyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim