11-17 Haziran Toprak Haftası nedeniyle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Karaatlı Kasabasında kutlama yapıldı.


Karaatlı ilköğretim okulu toplantı salonunda yapılan kutlama bayramına İl Müdür Yardımcısı Yusuf Parlak, Belediye Başkanı Faik Okumuş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Himmet Ceylan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kutlama bayramında bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yusuf Parlak; “Toprak Her çağda bereketin simgesi olmuştur. 4760 sayılı kanunla her yıl 11 Haziran toprak bayramı olarak kutlanmaktadır. Verimli bir toprağın oluşumu için yaklaşık 25 bin yıla ihtiyaç var. Toprak hayattır. Her şeyin özüdür. Dolayısıyla toprağı korumaya dikkat etmeliyiz. Toprak geçmişten aldığımız en değerli mirastır. Geleceğe de bırakacağımız en değerli varlığımızdır. Bugüne kadar bize her zaman sadık kalan toprağımıza bizde sadık kalalım” dedi.
 
Daha sonra ilköğretim öğrencileri “Kara Toprak” şiirini okudular. Tarımsal Araştırma ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Bayram Akkuş Toprağın tanımı, önemi ve korunması konulu bir sunum yaptı. Sunumun ardından “toprak ve su muhafazasının önemi” konulu sinevizyon gösterisiyle Toprak Bayramı kutlaması sona erdi.









Editör: TE Bilişim