İyi Parti Niğde İl Başkanı ve İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mumin İnan Geçtiğimiz günlerde Düzce’nin Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun açıklamaları üzerine bir kınama açıklaması yaptılar. 

 Düzce’nin Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini doğrudan hedef alarak olmadık hakaretler, ithamlar ve suçlamalarda bulunmuş, Niğde’de, Türkiye’de, Makedonya’da, Yurt dışında yaşayan Selanik göçmenlerini derinden yaralamış, Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehitlerimizin ve gazilerimizin adeta kemiklerini sızlatmıştır.


UTANMAZLIKTA SINIRLARI AŞTI
Sözde müftünün siyaset sanatının tersten iliklerine kadar işlediği gördüğümüz bu dönemde bir müftünün o kutsal görevi nereden aldığı bilinmeyen güç ile utanmadan, sıkılmadan, bulunduğu yeri, makamı ve görevini de kullanarak Filistin olayları ve Yahudilere değindiği vaazında, cemaatin karşısına geçerek; Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu ve Müslüman olmadığını ima ederek utanmazlıkta sınırları aşmıştır.


HATIRLATALIM!
Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla 3 Mart 1924 tarihinde Şer'iye ve Evkaf Vekâleti'nin yerine kurulmuş, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli olan ve 2018 tarihine kadar da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuş, açılışında devletin her bir kademesinin yer aldığı o kutlu günde dualar ile faaliyetine başlamış yüce bir kurumdur.


Anayasanın 136. maddesinde, "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir." hükmü yer almaktadır.
Bu hükümlere aykırı yaşamayı görev edinmiş olan bu sözde müftü hadsizlikte ciddi bir ivme kazanmış ve vites yükseltmiştir.


İSLAM SANCAĞINA KARŞI HAREKET
İslam’ın Sancağı olan Osmanlı Devleti’nin devamı olan ve yoktan kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kutsal kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak görev yapan bir Müftünün bu denli hadsizce söylediği sözlerinin kabul edilmesi mümkün değildir.
Tarihinden bu yana Türk toprağı olan Anadolu diyarı İslam’ın hep koruyucusu ve savunucusu olarak süre gelmiştir. Asıl vatandaşlarından bir dönem Balkanlara gönderilen Türk ailelerin Cumhuriyet ile birlikte tekrar anavatanlarına, ellerinde İslam sancağı, yüreklerinde Kuran, dillerinde dualar ile geri dönen Makedonya coğrafyasının evlatlarına, bizlerin atalarına bu denli rezil yakıştırmalar yapmak ancak ve ancak, kendini din kisvesi altına saklamış olan örümcek kafalıların, hainlerin ve din ticaretini meslek haline getirenlerin zihniyetidir.


SELANİK BİR RUHTUR
Ülkenin parça parça edildiği bir dönemde bugün adını alan Cumhuriyeti kuran, bu toprakları Türkiye yapan ruhtur Selanik. Bu ruhun sahipleri ise o coğrafyanın çocukları olan atalarımızdır.
Kafanı kaldır ve bir bak ey müftü görünümlü sözde meczup; ülkenin kurucularına bir bak, şehit mezarlarına taşlarına bir bak, tarihine satır satır bak, Balkanlardaki acılara bir bak, Cepheye çocuğunu bırakıp erzak, su, mermi taşıyan annelerimize, ninelerimize, şehitliğe yürüyen 15 yaşındaki evlatlara bir bak. İnşa edilen devletinin gücüne kudretine bir bak. Ülkenin yöneticilerine idarecilerine bir bak. Bak ta gör bakalım, Selanik bu ülkenin saçının teline kadar nasıl bir ruhtur.


DİN GÖREVLİLERİNE BAKIŞ AÇISINI ZEDELEDİ!
Toplumun din görevlilerine bakış açısını da zedeleyen bu zat, birçok vatandaşımızın da günahına girmeyi başardı. Görevini layıkı ile yapan, Diyanet, müftülük ve cami görevlilerinin de üzerine bir gölge gibi çöken bu leke acilen silinmelidir.


ONLARCA SUÇA İMZA ATTI CEZASINI ÇEKMELİ!
Aldığı maaşı devletine, onu kuranlara küfür ederek kazanma çabası içinde olan bu sözde müftünün hızlıca yargılanması, bugüne kadar aldığı maaşların tamamının geri istenmesi, din görevi altında iken ‘halkı, kin, nefret, bölünme, ayrıştırma, aşağılama, öteleme, kimlik gaspı, hakaret, küçümseme, aşağılama, suçlama’ gibi daha birçok konudan ceza almasını canı gönülden talep ediyoruz.
Bizler İYİ Parti ailesi olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı bildirir, aksi durumda bu alçaklığı affedenlerin ve af olanın peşini bırakmayacağımızın sözünü veririz.

Niğde’nin İlk DOWN Kafesi Açılıyor Niğde’nin İlk DOWN Kafesi Açılıyor

Editör: TE Bilişim