Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimi ve Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu işbirliği ile kurum personeline yönelik  Sertifikalı İlk yardım eğitimi verildi.

Kurs sürecinde ilk yardımın temel kuralları ve olaylara müdahale sırasında dikkat edilmesi gereken unsurlar anlatıldı. İlk yardım eğitiminin önemine ve ilk yardım eğitimi bilgisine sahip olmayanların yardım bekleyen yaralıların hayatını tehlikeye sokabilecekleri hakkında teorik bilgiler verilirken, Acil İlk yardım teknikleri konusunda da uygulamalı eğitim yapıldı.

İlk yardım temel eğitimi 2 gün sürerken eğitimi veren sağlık memurları Ali Ak, Ali Durukan ve Paramedik Sevilay Bay bugüne kadar vermiş oldukları eğitimler içerisinde en başarılı ve en cana yakın grubun Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olduğunu belirttiler.

Kurs sonunda hem yazılı hem de uygulama sınavı yapıldı. Kursa katılan tüm personel 85 puan ve üzeri alarak üstün başarı gösterdi. Sınavdan sonra kurs eğitmenlerine hediyeleri yine kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan Kurum Müdürü Osman Yağcı, Kurum 2. Müdürü Kemal Karalı ve Kurum Öğretmeni Selda Dündar tarafından takdim edildi.

Kurum Müdürü Osman Yağcı kursun çok verimli geçtiğini ve ilerleyen dönemlerde yine yirmişerli gruplar halinde Kurum personelinin tamamına yakınının bu kursu almasının sağlanacağını belirtti.
 
 
Editör: TE Bilişim