5 Ekim 2010 günü Niğde’de fotoğrafçılığı geliştirmek amacıyla kurulan ve bir buçuk yıldır gerçekleştirdiği onlarca etkinlikler ile ilimizde etkili çalışmalara imza atan KAFOD 2. Olağanüstü Genel Kurulu’nda ismini NİFAD olarak değiştirdi.


İsim değişikliği hakkında NİFAD Başkanı M.Doğan ŞAHİNER bir kamuoyu açıklaması yaptı: "Derneğimiz KAFOD olarak oldukça başarılı faaliyetlere imza atarken bir yandan da derneğimizi Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonuna (TFSF) üye yapma girişiminde bulundu. TFSF; Kapadokya ismi ile başlayan benzer bir fotoğraf derneği olması nedeniyle üyelik konusunda sorunu ortadan kaldırmak için ilk olağanüstü kurulda ayırt edici bir isim ile bu değişikliğin yapılmasını önerdi. Dernek olarak konunun görüşülmesi için Genel Kurulu toplandı ve Genel Kurul üyelerimiz sorunun çözülmesi için 24 Mart 2012 Cumartesi günü isim değişikliğini görüştü. Toplantıda derneğimizin adının ilimiz Niğde’yi temsil etmesinin gerekliliği ortaya çıkınca fotoğraf çalışmalarımız için yeni adımızın Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği ( NİFAD) olması oy birliği ile kabul edildi."

İsim değişikliği ile ayrıca derneğimizin internet adresine ilaveten www.nifad.org alan adı da en kısa sürede aktif hale gelecektir.

 

NİFAD Başkanı Mustafa Şahiner 2012 Mayıs ayı içerisinde Dijital Fotoğraf Eğitimi açmayı planladıklarını ve ayrıntı bilgiyi facebook ve resmi sitemizden takip edilebileceğini belirtti.  

 

Böylelikle 27 Nisan 2012 itibariyle KAFOD’a ilişkin faaliyetler NİFAD adı altında devam edecektir.

Yönetim Kurulu adına NİFAD isminin üyelerimize ve ilimize hayırlı olmasını ve başarılar getirmesini dileriim.

 


NİFAD 2012-Bahar Dönemi Fotoğraf Gezileri:

> 15 Nisan 2012 KADINCIK BARAJI Fotoğraf Gezisi 

> 13 Mayıs 2012 EMLİ VADİSİ Fotoğraf Gezisi 

> 26 Mayıs 2012 HASANDAĞI Fotoğraf Gezisi

> 1-3 Haziran 2012 YEDİGÖLLER-SAFRANBOLU Kültür Gezisi (NİFAD üyelerine hususi)

> 24 Haziran 2012 BOLKARLAR KARAGÖL-ÇİNİLİGÖL Fotoğraf Gezisi 

> 6-8 Temmuz 2012 ALADAĞLAR-YEDİGÖLLER Fotoğraf Kampı 



NİFAD’ı Facebook ve Twitter üzerinden takip etmek isteyenler ilgili adreslerden derneğimize ulaşabilirler.

Facebook: http://www.facebook.com/groups/nifad

Twitter: http://www.twitter.com/nifadgroup

E-mail: [email protected]

 

Editör: TE Bilişim