Niğde Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaparak, kadınların sorunlarına dikkat çekti.
 
Niğde Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, kadınları kategorize eden anlayıştan bir an önce vazgeçilerek, önlerindeki engeller kaldırılarak; kadınların birikimlerini, yeteneklerini, hassasiyetlerini değerlendiren, kadını insan olarak gören bir anlayışa geçilmesi gerektiğini söyledi.
 
Toplumun yaşadığı olumsuzlukların en ağır faturasını kadınların ödediğini ifade eden Özüdoğru, “Kadınları kendi aralarında kategorize eden, kılık kıyafetleri ile aralarını kalın bir çizgiyle ayıran özürlü yaklaşım; bazen üniversite kapılarında, bazen orduevi ve kışlanın girişinde, bazen kamu kurum ve kuruluşlarında özgürlükleri turnikelere sıkıştırmıştır. Bunda en önemli pay, her on yılda darbe ile kesintiye uğrayan defolu demokrasimizin ayakta duramamasına neden olan dirayetsiz siyasilerindir. Eşitlik, adalet ve özgürlük kavramlarını anlamsızlaştıran dayatmacı ve baskıcı uygulamalar ise toplumu manipüle etmek için kullanılan tetikçi, karargâh medyası ile kamuoyu nazarında meşrulaştırılmaya çalışılmıştır” şeklinde konuştu.
 
Kadınların ihmal edildiği toplumların sağlıksız ve niteliksiz toplumlar olmaya mahkûm olduğunu ifade eden Özüdoğru, “12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda halkın yüzde 58’inin “evet” oyuyla kabul edilen Anayasa değişikliğinde; kadınlara pozitif ayrımcılık getiren Anayasal düzenleme; kadınları sınıflandırarak uygulanmamalı ve kadınların tamamına olan “pozitif ayrımcılık”, kadınları kategorize ederek herkes eşittir fakat bazıları daha eşittir mantığıyla “pozitif ayrıcalığa” dönüşmemelidir.” dedi.
 
Kadınlar sömürülüyor!
Kadın sömürüsünün hat safhaya ulaşmış olması endişe verici olduğuna vurgu yapan Özüdoğru, “Reklâmı yapılacak her türlü ürün için cinsellik ön plana çıkarılmakta ve kadın malzeme olarak kullanılmaktadır. Araba lastiğinden traş bıçağına, otomotiv sektöründen kozmetiğe varana kadar alakalı alakasız her konuda kadınlar reklâm objesi olarak seçilmekte, cinselliği öne çeken bir yaklaşım ortaya çıkmaktadır. Bundan bir an önce vazgeçilmelidir” diye konuştu.
 
Bugüne kadar kimliğine bakmaksızın insan hakları ihlallerine sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını vurgulayan Özüdoğru, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim-Bir-Sen olarak; hakkı ihlal edilenin ve hakkı ihlal edenin kim olduğuna bakmadan her hak ihlaline karşı çıkmaya ve adalet tesis edilinceye karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle başta eğitim çalışanları olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kadınların sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz.”



Editör: TE Bilişim