Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcileri Yönetmeliği’nin 5. Maddesi gereği her yıl, illerde, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi temayül yoklaması ile belirleniyordu. Bu yıl yapılan temayül yoklamasına Türk Diyanet Vakıf-Sen Niğde İl Temsilcisi Mehmet Fatih Gören tek aday olarak katılmış ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanı ve il temsilcilerinin oy birliği ile Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi olarak seçilmiştir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Niğde İl Temsilcisi Mehmet Fatih Gören, 10 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilciliği binasında yapılan törenle görevi bugüne kadar sürdüren İhsan Uğraş’tan devraldı.

Törende bir konuşma yapan İhsan Uğraş; “Yürüttüğüm bu kutsal görev boyunca; “Bizim ilkemiz önce ülkemiz” dedik. Ülkemin insanı mutlu olmadıkça bizim de mutlu olmayacağımızı biliyoruz. Türk devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyen bir sendikal anlayış ortaya koyduk. Mefkuremiz olarak; “Ülkümüz göklerde dalgalanan sancak, bizler Allah’ın huzurunda eğiliriz ancak” diye haykırdık. Milletimizin ve kamu çalışanlarının hak ve hukukunu korumak için ne gerekiyorsa onu yaptık. Ne siyasi iktidarlara ne de birilerine yandaş olmadık, hiçbir zaman da olmayacağız. Doğru bildiğimiz bu dava için ne gerekiyorsa onu yapacağımızdan herkes emin olabilir. Türkiye Kamu-Sen’in onurlu ve ilkeli mücadelesi dün olduğu gibi bugün de devam edecek. İl temsilcisi olarak görev yaptığım sürede desteklerini esirgemeyen Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların tüm şube başkanı ve il temsilcisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugünden sonra mesai ve enerjimizin büyük çoğunluğunu eğitim hizmet kolunda şube başkanı olduğum Türk Eğitim-Sen’in daha güçlenmesi için harcayacağım. Mehmet Fatih Gören başkanıma da yeni görevinde başarılar diliyorum. Her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum”dedi.

Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi seçilen Türk Diyanet Vakıf-Sen Niğde İl Temsilcisi Mehmet Fatih Gören’ise yaptığı açıklamada; “Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği görevini yıllardır omuzlayan İhsan UĞRAŞ başkanıma çalışma ve fedakarlığından dolayı teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Bugün itibariyle İhsan başkanımdan bayrağı devraldım. İhsan başkanımın ve diğer sendika şube başkanı ve il temsilcisi arkadaşlarımın destekleriyle bayrağı daha yukarılara taşıma azim ve kararlığındayım. İhsan başkanımın da belirttiği gibi bugüne kadar hiç kimseye yandaş ve payanda olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Biz, ideolojisi kamu çalışanlarının sorunları olan bir sivil toplum örgütüyüz. Kamu çalışanlarının sorunları konusunda yaptıklarımız yapacaklarımızın da garantisidir. İnandığımız değerler uğrunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu vesileyle tüm Türk ve İslam aleminin önümüzde ki günlerde kutlayacağımız Mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını tebrik eder, bu mübarek ayın birliğimize, dirliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim