Bor Belediyesi İlçenin tarihi mahallelerinden birisi olan Kale mahallesinde çalışmalarına devam ediyor.




Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kilit parke taşları ile çevre düzenleme ve yol genişletme çalışmalarına başladı.


Daha önce eski virane evlerin  kamulaştırılıp yeni yüzüyle mahalleye kazandırılmasını sağlayan Bor Belediyesi , son  olarak yol kenarında yıkılan alanları genişleterek , yol genişletilmesi çalışması yapıyor.1 aracın bile zor geçebildiği mahelle yolunda yapılan çalışmalar sonrasında ,yolun genişliği 10 metreye çıkarılırken , mahallenin dar sokakları genişletilmiş oldu.


Yapılan çalışmaları yakından takip eden Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ; ‘’ Görüldüğü üzere Fen İşleri Müdürlüğümü'ze bağlı ekiplerimiz, kentin değişik noktalarında kilit parke çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kale Mahallesi  yol genişletme  ve peyzaj çalışmalarına başlanıldı.Öncelikli amacımız Kale mahallesinin tarihi dokusunu tekrar yansıtabilmek.Bunun içinde çalışmalarımıza öncelikli olarak çevre düzenleme ve yol genişletme çalışmalarımızla başladık. Bu çalışma ile , yıllardır dar olması nedeni ile araçların geçişlerinde sıkıntı yaşanmasının sona erdirilmesine ve modern bir mahalle görümüne kavuşması sağlanacaktır.İnşallah çalışmalarımızı tamamen tamamladığımızda mahalleye yeni imaj ve görüntü kazandırmış olacağız ‘’ dedi.Vatandaşlar ise ; yapılan çalışmalar ile duydukları memnuniyeti dile getirirken , mahalleye gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Başkan Sıtkı Erat'a teşekkür ettiklerini belirttiler.


Editör: TE Bilişim