Eğitim-Bir-Sen Bor İlçe Temsilcisi Ethem Erdoğan; “Dün “Sözleşmeliye kadro sözü fos çıktı” diyerek dalga geçenler bugün zafer naraları atıyorlar.”dedi.
 
 
Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Bor İlçe Temsilcisi Ethem Erdoğan, Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin ardından,bazı sendikaların bunu sahiplenmeye çalışmalarına tepki gösterdi.
 
Ethem Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Her platformda kamudaki farklı istihdam türlerine karşı olduğumuzu söyledik, toplu görüşme masalarının en önemli gündemlerinden biri haline getirdik. Bu ayrımcılığa son verilmesini istedik. MEB 18. Milli Eğitim Şurası kararlarına “mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi” maddesini koydurduk. Başbakanımız, en son 4. Olağan Genel Kurulumuzda yaptığımız çağrımıza olumlu cevap verdi. Sonuç olarak sözleşmelilere kadro yolunu açacak söz konusu Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Bu, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in başarısıdır.
 
Konfederasyonumuz Memur-Sen’in 4. Olağan Kongresi öncesi Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, Toplu Sözleşmeden Sorumlu Bakan Sayın Hayati Yazıcı, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, olayın önemini ve beklentimizi tekraren ilettik. Bütün bu çalışmalarımız sonrasında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ahmet Gündoğdu’nun Memur-Sen Kongresi’nde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben, “Geçici personel statüsünde kalıcı hizmetler vermesi beklenen kamu görevlilerimiz, artık kendileri için de yılın 12 ay olmasını istiyorlar. Sayın Başbakanım, Memur-Sen olarak onlar adına kadro istiyoruz. Sözleşmeli ve geçici personel istihdamına son verilmesini talep ediyoruz. Bugün burada, sizden kadro müjdesi bekliyoruz” şeklinde konuşmasına, Başbakan, Eğer KHK ile (Kanun Hükmünde Kararname) olabilirse, seçimden önce, eğer mümkün olmazsa seçim sonrası yasa değişikliği yaparak sözleşmelileri kadroya alcağız” şeklinde yanıt vermiş ve sözleşmelilere kadro yolu Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen sayesinde sonuna kadar açılmıştı.
 
Biz, Eğitim-Bir-Sen olarak, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için mücadele verirken, sorunun devam ediyor olmasından nemalanan malum sendikanın, bizim çözüm gayretlerimizi gölgelemeye ve süreci manipüle etmeye çalışarak, Sözleşmeliye kadro sözü fos çıktı” haberlerini pinokyo ve benzeri resimlerle sunması onlardan beklediğimiz davranışlardı.
 
Tıpkı Toplu Sözleşme Çalıştayı’na katılma kararı alıp son anda vazgeçmeleri ve sonrasında yaptıkları gibi.
 
Tıpkı Toplu Görüşme Masası’nda sonuna kadar devam edip Memur-Sen’in talepleri gerçekleştiğinde aldıkları direktifle imza atmayarak masayı terk ettikleri ve sonrasında yaptıkları gibi.
 







Editör: TE Bilişim