Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sunulan hizmetler çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayeleriyle, İlimizde ise Vali Necmeddin Kılıç'ın eşi Necmiye Kılıç’ın koordinasyonu ve destekleriyle yürütülen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi toplantıları devam ediyor.

 

Proje kapsamında Çiftlik İlçesinde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Çiftlik Mustafa Kemal Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Necmeddin Kılıç'ın eşi Necmiye Kılıç, Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç ve eşi Belgizar Dinç ile ilçede görev yapan idarecilerin eşleri, Milli Eğitim ve Sağlık çalışanları ve çok sayıda kadın katıldı.

 

Çiftlik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Ersoy’un açılış konuşmasının ardından Proje ekibinde görevli Niğde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdulkadir Küçük Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin birinci alt bileşeni olan Çocuk Hizmetleri (Koruyucu Aile) kapsamında yapılan çalışmalar konusunda bir bilgilendirme konuşması yaptı. 

 

Küçük konuşmasında “Projenin birinci ayağında yapılan 18 toplantı ile yaklaşık 1500 kişiyle yüz yüze görüşmeler yapılmış, sisteme kayıtlı 3034 gönül elçisi sayısına ulaşılmıştır. Bu sayıyla ilimiz 81 il içerisinde 23. sırada yer almaktadır. Yapılan çalışmalar sonucunda 53 aile Koruyucu Aile olmak için müracaatta bulunmuş, meslek elemanlarımızın yaptığı titiz çalışma ve araştırmalar sonucunda 19 ailenin müracaatı uygun bulunmuş ve 12 çocuğumuz koruyucu aile yanına yerleştirilmiştir. Gönül Elçileri Şemsiye Projesinin ikinci alt bileşenine geçilmiş olmasına rağmen Çocuk Hizmetleri (Koruyucu Aile) çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmektedir.” dedi.

 

Küçük konuşmasının sonunda; “Kadınların sosyal ve ekonomik olarak haklarını kazanmaları yönünde verilecek her türlü destek ülkenin geleceğine yatırımdır düşüncesiyle; Başta Necmiye Kılıç Hanımefendi olmak üzere Proje’ye katkı ve katılım sağlayan paydaşlarımıza ve Gönül Elçilerimize teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

 

 

Daha sonra Niğde Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Tülin Tayfur Projenin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" kapsamında Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi ile yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

Tayfur konuşmasında; “Kadınlarımızın kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, kalkınma süreçlerine daha fazla katkı ve katılım sağlayabilmeleri, is gücü piyasasının ihtiyacı olan bilgi ve beceriye sahip olabilmeleri, toplumsal yaşama daha fazla dahil olabilmeleri, mesleki, ekonomik ve sosyal yönden daha çok güçlenebilmeleri, diğer kadınlara rol model olabilmeleri için mutlaka proje kapsamında eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Proje kapsamında eğitimini her hangi bir sebeple tamamlayamamış, eğitimi yarım yalmış kadınlar tespit edilerek, Mesleki Açık Öğretim Kurumlarına kayıtları yaptırılacak, eğitimleri boyunca "Gönül Elçileri" aracılığıyla onlarla ilgilenilecek eğitim sonunda da istihdama yönelik çalışmalar yapılacak.” dedi.

 

Tayfur proje kapsamında kayıtların 3-14 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini, projeyle ilgili olarak  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde  Gönül Elçileri Bürosunun oluşturulduğunu, 232 34 86 - 87 numaralı telefonlarından bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi.

 

İlçe genelinde çeşitli kurlarda başarılı olan kadınlara Vali Necmeddin Kılıç’ın eşi Nemciye Kılıç Hanımefendi ve Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç’in eşi Belgizar Dinç Hanımefendi tarafından hediyelerin verilmesiyle program sona erdi


 

 






 

Editör: TE Bilişim