Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, beraberindeki bir grup kadınla Vali Ertan Peynircioğlu’nu makamında ziyaret etti. 

Vali Ertan Peynircioğlu makamında kabul ettiği kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak onlara altın hediye etti.

Gün nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Kurtuluş Savaşımızın destanlarında da hep kadınlarımızın ön planda olduğunu hatırlattı.

Koca, ‘‘ Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulmuş, kadınlarımızın istihdamını teşvik eden kanuni düzenlemeler yapılmıştır.’’dedi.
Koca açıklamasının devamında şunları söyledi; ‘‘Dünya, kadınların eli ile değişmektedir. Dünyanın en önemli gelişmelerine, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi, çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz. Özellikle, milletimizin verdiği o büyük mücadelede; Kurtuluş Savaşımızın destanlarında da hep kadınlarımızın ön planda olduğu hepimizce bilinmektedir. Ilgaz Dağını tek başına aşarak cepheye top mermisi ve malzeme taşıyan Şerife Bacıları, cephede savaşan Kara Fatmaları unutmamız asla mümkün değildir. Bugün onları bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Türk kadını Cumhuriyetin İlanı ile birlikte pek çok hakka da sahip olmuştur. Bugün ülkemizde kadınlarımız Cumhurbaşkanından, Başbakanlığa; Milletvekilliğinden, Belediye Başkanlığına kadar seçilebilme hakkına sahip olmuşlardır. Ülkemizde devlet-millet kaynaşmasının giderek kuvvetlendiği son yıllarda umut verici uygulamalar hayata geçirilmiştir. Bunlardan en önemlisi; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurularak bünyesinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü oluşturulmasıdır.’’diye konuştu.

Anayasamızda yapılan değişikliklerle kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirildiğini ifade eden Koca, ‘‘ Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulmuş, kadınlarımızın istihdamını teşvik eden kanuni düzenlemeler yapılmıştır. Kadın konukevleri sayıca artırılmış, şiddet gören kadınlarımız korunma altına alınmaya çalışılmıştır. Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun çıkarılmıştır ve “Şiddete Sıfır Tolerans” anlayışıyla çalışmalar devam etmektedir. Bugün dünyanın değişik coğrafyalarında milyonlarca kadının, küresel aktörlerin anlamsız çılgınlıkları yüzünden, tarifsiz acılar içinde olduğunu ve gözyaşı döktüğünü biliyoruz. Ama aynı zamanda bir anne olarak yarınlarımızı kucaklama mücadelesi verdiğini de biliyoruz. Burada haksızlığa uğramış, kadınlık onurları zedelenmiş bütün kadınların acılarını paylaştığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Kendi medeniyet havzamıza yabancılaşmadan, kadınlık değerini layık olduğu mevkiye yükselterek, bir kimlik bozulmasına uğramadan çalışma hayatı ile aile hayatını mutlu bir şekilde bütünleştirmiş kadınlarımızın ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacağına inanıyoruz. Çünkü Bizim Medeniyetimiz Kadınlarla hayat bulmuştur. Ailenin temeli, merhamet abidesi bir anne ve saygı duyulması gereken aziz bir varlık olarak gördüğümüz kadınlarımıza verilen değeri bir günle sınırlandırmak onlara yapılmış en büyük haksızlıktır. Kadını yok sayan toplum, adını yok sayan toplumdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.’’şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim