Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile Niğde Barosunun birlikte düzenlediği Kadın-Erkek Eşitliğine İlişkin Uluslararası Normlar Işığında Türkiye’de Kadına Karşı Şiddetle Mücadele konulu yuvarlak masa toplantısı 05.04.2019 tarihinde Niğde Ramada By Wyndham Hotel’de gerçekleştirildi.
 
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Niğde Baro Başkanı Av. Osman Çimen, Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Niğde Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özkan Doğan başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Emniyet Müdürlüğü, Şönim, Niğde Kadın Konuk Evi ve KADEM temsilcilerinin de katılım sağladığı toplantıda İstanbul Sözleşmesi’nin kadına şiddetin önlenmesindeki rolü, Barolara, kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine bu hususta düşen görevler, izlenecek yol haritası ve eylem planları konuşuldu.
 
Toplantının verimli geçtiğini belirten TKDF Başkanı Canan Güllü “ Niğde Barosuna desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Birkaç ay içinde ikinci toplantımızı daha geniş katılım ile gerçekleştireceğiz. Kadına şiddetin önlenmesinde ve İstanbul Sözleşmesinin bilinirliğinin ve uygulamasının artırılmasında önemli bir adım attığımızı düşünüyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim