Niğde genelinde meydana gelen su kesintilerinin sebebini Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısında açıklık getirdi. Özdemir, su kesintisinin sebebinin suyun yetersiz kalmasından kaynaklandığını fakat suyun yetersiz olmasının sebebinin de kaçak kullanımdan kaynaklandığını söyledi.

Belediye Meclis toplantısı sırasında Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e yöneltilen su kesintileri konusu ile ilgili olarak başkandan açıklama geldi. Başkan Özdemir, su kesintilerinin sebebinin suyun yetersiz kalmasından kaynaklandığını fakat suyun yetersiz olmasının sebebinin de kaçak kullanımdan kaynaklandığını söyledi. Başkan Özdemir yaptığı açıklamasında şunları söyledi.

“ Niğde’de bizzat kendim şahit olduğum, Vatandaş saatten önce bir kaçak bağlantı ile bahçesine fıskiye koymuş bahçe suluyor. Bu Niğde de çok fazla durumda olduğunu tahmin ediyoruz. Şu an zaman zaman mevcut bu şehre yetmediği için su kesintisi oluyor. Şimdi gece ekipleri oluşturduk. Kaçak ve kayıplarla ilgili olarak yapılacak bu çalışmalar sonucunda tespit edilenlerin gözünün yaşına bakılmayacak. Bu kişiler kimin tanıdığı, kimin akrabası olursa olsun gereken yapılacak. Bu tür sıkıntıların olmaması için bir sistem kurmamamız gerekiyor. Kısa süreli bir çalışma değil fakat bu konu üzerinde de çalışıyoruz. “ dedi.  
 
Editör: TE Bilişim