Niğde İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş ve beraberindeki heyet, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 181’inci yılını dolayısıyla Vali  Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret ettiler.


Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali  Yılmaz Şimşek; tüm Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıldönümünü kutladı.


Jandarma Teşkilatının Türkiye’nin ve Türk Milletinin huzuru ve güveni için büyük bir fedakârlık ve üstün bir görev anlayışıyla görev yaptığını ifade eden Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 181. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.


Jandarma Teşkilatı, kurulduğu günden bugüne  milletimizin birlik ve bütünlüğü, devletimizin bekası ve kamu düzenini korumak için kanunların kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde fedakârca görev yaparak ülkemizin güven kaynağı olmuştur.


Teşkilat yapısındaki değişikliklerle birlikte modern, iyi eğitimli, disiplinli ve donanımlı personeliyle, teknolojik gelişmeler ışığında suçu önleme ve suçluları yakalayarak adli mercilere teslim etmekteki azimli çalışmaları asayiş olaylarında ve özellikle kırsal bölgelerimizde etkili olmuş, büyük başarılara imza atmışlardır.


Bundan sonra da toplumun huzur ve güvenini sağlamakta, kurumlarla işbirliği içerisinde, vatandaşlarımızla omuz omuza kendilerine tevdi edilen görevleri insan hakları çerçevesinde, üstün vazife ve hizmet anlayışıyla yerine getirmeye devam edeceklerine inancım tamdır.


Bu duygu ve düşüncelerle Jandarma Komutanlığı’nın kuruluşunun yıldönümünde, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, görevi başındaki teşkilat mensuplarımıza  aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum”
Ziyarette İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş ise kendilerine gösterdiği desteklerden dolayı Vali Yılmaz Şimşek’e teşekkür ederek, il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim