İYİ PARTİ'den Gazeteciler Günü Kutlaması mesajı

Sizlerin ne kadar zorlu şartlarda faaliyet yürüttüğünüzün canlı şahitleriz. Çok zaman evinizden, ailenizden, sosyal hayatınızdan ve birçok konudan fedakârlık ettiğinizi biliyoruz. Bizlerin yani siyasi partilerin dahi haber bültenlerine, programlarına ve etkinliklerine ne denli önemli katkılar yaptığınız ise apaçık ortadadır. 

BİRBİRİNİZE SAHİP ÇIKINIZ

Bu özverili çalışmalarınız ve mesleğinizin tüm zorluklarına rağmen, işinin hakkını veren tüm gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımızın başarılarının devamını diliyor, halkın bilgi edinme hakkını ve ifade özgürlüğünü kullanabilmesi için büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.
Tatbiki sizlerin de kendi aranızda farklı görüş ve anlayışları olabilir. Fakat siz değerli basın emekçilerinin “Milletin müşterek sesi” olma gayesinde bir arada olmanız, doğru bilgi ve etkili iletişimin ile benzeri öğelerin sizlere katacağı gücü görmenizi, bölünerek etkisizleşmenizi değil, birbirinize olduğundan daha fazla sahip çıkmanızı rica ediyoruz.

DÖRDÜNCÜ GÜÇ OLDUĞUNUZU UNUTMAYINIZ!
Demokrasimizin sağlıklı işleyebilmesi için kuvvetler ayrılığındaki Yasama- Yürütme ve Yargı üçlüsünün hemen ardından gelen “Dördüncü Güç” olan basının bağımsız ve özgür olması bir gerekliliktir. Vatandaşlarımızın demokratik tercihlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için, haber alma ve ifade özgürlüğünün her türlü baskıya ve ayrışmaya karşı korunması şarttır. Çünkü gazetecilik mesleğinin oldukça zorlu bir süreçten geçtiğini de sizlerle birlikte bizlerde görmekteyiz.

SIKINTILARINIZIN FARKINDA SİZLERİN YANINIZDAYIZ
Her türlü baskı, sansür, kontrol ve cezalara karşın kamuoyunu doğru bilgilendirmek, toplumumuzu habersiz bırakmamak, düşünce çeşitliliğini ve çoğulculuğu korumak adına, Covid-19 salgınında dahi zorlu şartlarda görevini aksatmadan sürdüren basın emekçilerimizin sorunlarını çözmeye çalışmak, verdikleri emeklerin maddi manevi her türlü karşılığını alabildikleri bir ortam yaratmak ise bizim görevimizdir.
Ülkemizde artan ekonomik sorunlar ve içerisinde bulunduğumuz salgın döneminin etkileri özellikle yerel basının gelir kaynaklarını da oldukça azaltmış derin ekonomi yaralar almıştır.  Bizler bu durumu değiştirmek adına sizleri kapsayan ve doğru olduğunu düşündüğümüz birçok iyileştirme ve hakları içeren tekliflerimizi önergeler halinde genel merkezimiz aracılığı ile meclisimize ve kamuoyu gündemine getirmeye devam edeceğiz.

GELECEĞİ BİRLİKTE ŞEKİLLENDİRELİM
Sizlerde lütfen bizlere eksik ve yahut yanlış gördüğünün her türlü konuyu tüm şeffaflığı ile sorunuz, sorgulayınız ve ulaştırınız. Gören gözümüz duyan kulağımız olduğunuzu bizlere hatırlatınız. Bizlerin amacı farlılıklar ile birlikte geniş bir yelpazede, sevgili, saygılı, ön yargısız, huzurlu ve mutlu bir gelecek inşa edebilmektir. Bizler sizlerin desteğinde başta Niğde ve tüm Türkiye’yi kapsayan önemli birçok konuyu çözebiliriz.  

 

SİZLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Bizler, bütün basın emekçilerimizin, geçim sıkıntısı yaşamadan, özgürce düşünebilen, yaşadıkları ilin, bölgenin ve ülkenin doğru ve iyi habercilik yapabildiği bir ortamı tesis etmek sorumluluğuna sahibiz. Bu misyonla, orantısız ve haksız cezaların olmadığı, tehditlerin, oto-sansürün ve fikri kısıtlamaların ortadan kalktığı, basında küresel ve siyasal tekelleşmenin sona erdiği, devletin ekonomik ve özgürlük anlamında da basına ve basın emekçilerine sahip çıktığı, özgür bir basın ortamını sağlamak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Umarız ki bu dilek ve temennilerimizi yerine getirmek ise a meselesidir. Çok uzak olmayan bu ihtimali gerçek yapmak ise yine bizlere ve sizlerin inanmışlık duygusu ile sergileyeceğiniz birlikteliğe düşmektedir.

Bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü tebrik ederiz. İşiniz sorunsuz, mesleğininiz kaygısız, geleceğiniz aydınlık, haberleriniz daim ve özgür olsun.

Mümin İNAN

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi

İbrahim UZUN

İYİ Parti Niğde İl Başkanı

Selçuk DEMİR

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı

Bora ÖZDEMİR

Niğde İl Gençlik Kolları Başkanı

Döndü GÖKMEN

Kadın Politikalarından Sorumlu İl Bşk. Yrd.

İYİ Parti Niğde Belediyesi Meclis Üyeleri

İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi

 

İl – İlçe Yönetim Kurulları
 

Kadriye İRİ

Bor İlçe Başkanı

Durmuş ACER

Altunhisar İlçe Başkanı

Alemin KARAKAYA

Çamardı İlçe Başkanı

İbrahim TEKİN

Çiftlik İlçe Başkanı

Salih DURAK

Ulukışla İlçe Başkanı

Editör: TE Bilişim