Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiş olduğu araç alımlarına bir yenisini daha ekledi. Oluşabilecek trafik kazası, yangın ve diğer doğal afetlerde hızlı ve profesyonel bir şekilde müdahalede bulunabilmek için 2016 model son teknoloji ekipmanlarla donatılmış kurtarma aracını araç filosuna kazandırdı.

İtfaiye Müdürü Latif Boran yaptığı açıklama da; ''Sayın Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'ın  2016 yılı içinde İtfaiye Müdürlüğü bünyesine almış olduğu 3 yeni aracımız var. Bunlardan bugün itibariyle bize teslim edilen kurtarıcı aracımız çok fonksiyonlu olup hem yangınlara müdahale edebileceğimiz hem de kaza kurtarma ekibi olarak kullanabileceğimiz bir araçtır. Yine bu aracımızın yanı sıra 2016 model 32 metrelik bir aracımız da bu ay sonunda İtfaiye Müdürlüğümüzce teslim alınması planlanmaktadır ve yine bunların yanında 55 metrelik Adana, Kayseri ve Konya Büyükşehir Belediyelerinden sonra bölgemizde dördüncü olacak aracımız ilimize gelecek'' dedi.

Boran; diğer Büyükşehir Belediyeleri İtfaiye Daire Başkanlarıyla sürekli diyalog içerisinde olduklarını, gerekli teçhizatlar ve yangınlarda kullanılacak ekipmanlar noktasında da müdürlük olarak kendilerini  geliştirdiklerini belirtti. Boran konuşmasında  ''şu anda mesleki konuda eğitim ve sertifikalarımızı tamamlamış bulunmaktayız, inşallah bugün teslim aldığımız kurtarıcı aracımız sonrasında diğer araçlarımız da müdürlüğümüzce teslim alındığında ilimizde daha kaliteli hizmet sunabilecek kapasiteye ulaşmış olacağız'' diye konuştu.



 
Editör: TE Bilişim