İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Niğde’de düzenlenen çeşitli programlarla anıldı. 

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün toplantı salonunda Fatih Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma’’ programına Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Jandarma Alay Komutanı İdris Tataroğlu, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Kurum müdürleri, idari amirler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasının ardından Niğde Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Çil, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Müdür Ramazan Çil Yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘‘Yüce Türk milletini şanlı tarihinde öyle müsnesna şahşiyetler vardır ki onlar milletimizi her zaman kinden daha fazla fedakar, kahramanlığa, dostluğa, birlik ve beraberliğini kaydettiği bu tarihin şahsiyetlerden birisi olan Mehmet Akif Ersoy’da bu zamanda ortaya çıkmıştır. Bizi millet yapan ortak fikirlerimizin başında İstiklal Marşımız gelir. Yüce Türk milletinin, nice zaferlerinin, destanlarının ve millet olma şuurunun Mehmet Akif bu şiirinin içerisine yüklemiştir.’’ dedi.

Müdür Ramazan Çil’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ‘‘Kurtuluş Savaşı, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Akif Ersoyun hayatını içeren İstiklale yürüyenler temalı şiir, Dramatizasyon ve orotoryo gösterimi’’ sergilendi.

Öğrenciler tarafından bayrak şiiri okundu. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anma haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.


 
Editör: TE Bilişim