Niğde Günleri’nin 4.sü 20 – 23 Kasım tarihlerinde yapılacak. Niğde Tanıtım Günleri’nin organizasyonu bir Ankara firması olan Ruan Organizasyon tarafından yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer, Niğde basını ve Borhaber.net sitemizin de bulunduğu basın toplantısında  açıklamalar yapmıştı.

Dernek Başkanı Emin Özer’in bu toplantıda yaptığı konuşmadan  dolayı rahatsızlık duyduğunu belirten, Niğde’de faaliyet gösteren ve son iki Niğde Günlerini organize eden Seel Ajans bir açıklama yaptı.

Seel Ajans tarafından yapılan açıklama aynen aşağıdaki gibidir…

 

Niğde valimiz Sayın Necmeddin KILIÇ başkanlığında yapılan toplantı ve Ankara Niğde Dernekler federasyonu başkanı Emin ÖZER beyin yapmış olduğu basın açıklamaları ile 20 -23 kasım tarihinde yapılacak olan 4. Niğde Günleri etkinliği çalışmaları başlamış bulunmaktadır.

Ankara Niğde Dernekler Federasyonu başkanı Emin ÖZER bey’in 26 Eylül 2014 tarihinde yapmış olduğu basın açıklamasında firmamıza dolaylı yollardan ithamda bulunulmuş olup 2. ve 3. Niğde günleri için yapmış olduğumuz düşündüğümüz hayata geçirdiğimiz birçok faaliyeti sanki ilk defa kendileri düşünmüş gibi veya daha önce yapılmamış gibi kamuoyuna yansıtmaları firmamızı rahatsız etmiştir.

3. Niğde günlerinden Öncesinde ve sonrasında firmamız il tanıtım günleri ve Organizasyon konusunda birçok ciddi projede yer almış olup almış olduğu sorumlulukları başarı ile yerine getirmiştir. Özellikle 3. Niğde günleri sonrasında Niğde Valimiz sayın Necmeddin KILIÇ beyin vermiş olduğu basın açıklamasında da firmamızdan övgü ile bahsetmiştir. Organizasyonun yapılması konusunda bizim firmamızın her hangi bir eksiği olduğunu düşünmediğimiz gibi kurumların kuruluşların fuar öncesinde, fuar sırasında, ve fuar sonrasında mağdur olmamaları adına birçok hizmeti vermiş bulunmaktayız. Ankara Niğde Dernekler federasyonu başkanı Emin ÖZER beyin bahsettiği birçok faaliyeti biz zaten geçen sene fazlasıyla yerine getirdik. Neden bu şekilde bir söylemde bulundu anlamış değiliz.

Niğde Günleri kapsamında yapılan 3 farklı organizasyon oldu.

1. Niğde günlerinde SEEL AJANS olarak biz yoktuk. fakat 2.

ve 3. Niğde günlerinde yapılan bütün çalışmaların bire bir içinde idik. 1.2.3. Niğde günlerinde verilen çaba gayret emek görüyorum ki adeta hiçe sayılmış sanki o yapılan organizasyonlar bu organizasyonun alt yapısını hazırlamadı 4. Niğde günleri birden bire ortaya çıktı. O dönemde görev yapan yönetim içinde sanki bugün açıklama yapan kişiler yoktu.1.2.3. Niğde günlerine hiç emek verilmemiş gece gündüz çalışılmamış esnafların, kurumların, Sivil toplum örgütlerinin Ankara’ya gelmesi adına ve o atmosferi yaşamaları adına ciddi gayretler verilmemiş gibi konuşuluyor. Unutmayalım ki bu işin başlangıcında o dönemin Niğde Valisi Sayın Âlim BARUT, Başkent Niğde Vakfı başkanı Musa BALABAN, Ankara Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize ŞAHİNER ve yönetimleri bu başlangıç ateşini yakıp ateşlemeseydi ve Niğde Milletvekillerimiz Alparslan KAVAKLIOĞLU, Ömer SELVİ ve Doğan ŞAFAK, Niğde Belediye Başkanımız Faruk AKDOĞAN, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan GÖRÜR, Kaymakamlarımız,  Bor Belediye Başkanımız Sıtkı ERAT, İlçe, Belde Belediye Başkanları , Ticaret Odası Başkanımız Serdar ECEMİŞ, Organize Sanayi Müdürümüz Şevket KATIRCIOĞLU, Niğde Ticaret Borsası Zafer UYANIK, Ziraat Odası Başkanımız Veli KENAR, Esnaf Odaları Birliği Başkanımız Fahri EKER, ve Niğde Genelinde Faaliyet gösteren bütün sivil toplum Kuruluşları, Özel Sektörün temsilcileri, Niğde Halkı, Niğde Basını bu ateşi körüklemeseydi 1.2. ve 3. adım atılmasaydı 4. Adım olmazdı. Bütün bunlar yapılmamış ve sanki ilk defa yapılan bir organizasyon gibi geçmiş hiçe sayılamaz ve 3 organizasyonun emekçileri anılmadan 4. Niğde günleri yapılsa da amacına ulaşmaz.

Ankara Niğde Dernekler federasyonu Başkanı Emin ÖZER beyin Niğde Tv’ de ve basın toplantısında yaptığı açıklamalar sırasında Sayın Niğde Valimizin Bahsettiği gibi 3. Niğde günlerinin gerisinde kalmamanız gerektiğini biliyorsunuz ve firmamıza tecrübe konusunda galiba söyleyecek bir şey bulamıyorsunuz.

Bizim firma olarak 2. Ve 3. Niğde günlerinde eksiğimizin olmadığını ve mükemmel bir organizasyon yaptığımızı Gerek Niğde Valisi, Niğde Milletvekillerimiz, İç işleri Müsteşarımız, Meclis Başkanımız , Protokol de yer alan kişiler ve Misafirler zaten söyledi. Niğde Basını bundan defalarca bahsetti. Şimdi Siz sanki bütün bunlardan Niğde kamuoyunun haberi yok gibi veya onlar yalan söylemiş gibi geçmişi eleştiriyor ve yargılıyorsunuz. Organizasyona katılan bütün kurumlar, Firmalar, ve sivil toplum kuruluşları bizden övgü ile söz ederken mevcut başkan gerek eski yönetime gerekse firmamıza dolaylı yollardan ithamlarda bulundu. Neden böyle  bir açıklama yapma gereği duydu onu da anlamış değiliz.

Basın toplantısında verilen demeçlerden birisi de sanki daha önce hiç reklam çalışması yapılmamış ilk defa 4. Niğde günlerinde reklam çalışması yapılacakmış gibi reklamın öneminden bahsedildi. Bahsedilen bütün mecralar ve daha fazlası zaten bizim 2. Ve 3. Niğde günlerinde kullanmış olduğumuz mecralar. Açıklanan mecralar ve reklam projeleri elimizdeki mevcut kayıtlarda ispatlı bir şekilde mevcuttur. Yapılan lansman da sanki ilk defa siz tarafından yapılıyormuş gibi bahsediliyor. 2. Niğde günleri ve 3. Niğde günlerinde Niğde’nin sembolü olan Elma maketleri, Kemerhisar Kemerleri, Alaaddin cami, Saat kulesi maketleri ve buna benzer birçok ayrıntıya değinilmiştir.

Evet 3. Niğde günlerinden sonra Niğde’nin gurur duyacağı bir firma şeklinde Anadolu’nun birçok il tanıtım günü için teklifler verdik ve Organizasyonlar yaptık. Firmamızın CV si hakkında vermiş olduğunuz demeçte firmamızın kendine güveni tam olduğundan dolayı üzerimize alınmadık. SEEL AJANS olarak değil de keşke Niğde’den farklı bir firmadan daha teklif istense idi. En azından Niğde’nin parası yine Niğde de kalırdı ve Niğde biraz daha kalkınırdı.

Fakat CV si kabarık olan ve defalarca Trabzon günleri yapmış olan ORGANİZASYON firmasının CV sine detaylı bakarsak o firmanın da CV sinde eksiklikler mevcut. Sizce AKM içinde sadece kültürel etkinliklerle doldurma şansı var mıdır. Biz Bunu 2 yıl boyunca ve diğer organizasyonlarımızda da denedik. Mevcut katılımcı ile maalesef bu mümkün olmuyor.

Biz bu yıl bu hem Niğdeli olarak hem de Organizasyon firması olarak yine ANKARA Atatürk Kültür Merkezinde olacağız ve bizim yapamadığımız ima edilen aktiviteleri gördüğümüzde Niğde adına çok gururlanacağız. Eksik olan faaliyetleri de not edip kamuoyu ile paylaşacağız. Umarım her şey Niğde için mükemmel gerçekleşir.

Geçen yıl Niğde Valimizin yeni gelmesi ve sorunsuz bir Organizasyon olmasını istemesinden dolayı SEEL AJANS olarak kâr gözetmeden Niğde sevdalısı olarak yaptık bu organizasyonu. Umarım bu yıl çok daha güzel bir organizasyon olur.

Bu yıl yapılması planlanan satış organizasyonun dışarı alınması firmalara, Kurumlara ve Esnaflara yük, Ekstra personel, malzeme, stant, araç gereç vb. bir maliyetler doğuracağından dolayı kabul edilmeyeceğini düşünmekteyim.

Firmamızın ve 1.2.3. Niğde günlerine emek verenlerin emeklerinin hiçe sayılmaması adına yapmış olduğum bu açıklamada sürece zarar verme veya kimseyi tenkit etme niyetinde değilim. Herşey Niğdemiz için Güzel bir tanıtım geçmesi adına. 4. Niğde Günlerinde Emeği geçecek olan bütün katılımcılara ve Niğdemizi Hakkıyla tanıtacak olan Ankaralı Organizasyon firmasına şimdiden teşekkür ederim. Temennimiz odur ki daha önceki yıllarda satıldığı iddia edilen Meşhur Niğde Hamsisi bu yıl satılmaz.!

Saygılarımı sunarım. 

SEEL AJANS ORGANİZASYON
Serdar GÜLEŞ
Firma Sahibi

*****
Konu ile ilgili önceki Haberimiz için TIKLAYIN 

Söz konusu olan toplantısı videosu aşağıda





Editör: TE Bilişim